ČEKA STALNO MJESTO

Sin legendarnog Šumahera želi ponovo voziti Formulu 1: "Puno toga će se promijeniti"

Sin bivšeg sedmerostrukog svjetskog prvaka Mihaela Šumahera takmičio se u Formuli 1, 2021. i 2022. godine

Šumaher: Član je Mercedesa. PlatformaX

R. K.

31.1.2024

Vozač Mercedesa Mik Šumaher (Mick Schumacher), nada se da će ponovo imati stalno mjesto u nekoj od ekipa koje se takmiče u utrkama Formule 1.

Računa na veliku aktivnost na tržištu po završetku nove sezone, jer mnogim vozačima ističu ugovori.

 - Mogla bi biti prednost za mene to što je tržište vozača već prilično aktivno i nastavit će rasti u nadolazećim mjesecima. Puno toga će se dogoditi. Ne samo da će biti promjena u momčadima, već bi jedan ili dvojica vozača mogli završiti karijere - rekao je Šumaher.

Sin bivšeg sedmerostrukog svjetskog prvaka Mihaela Šumahera (Michael Schumacher) takmičio se u Formuli 1, 2021. i 2022. godine.

Nastupio je u 43 utrke i osvojio ukupno 12 bodova. Prošle godine i za ovu sezonu nije dobio mjesto stalnog vozača, ali ga je Mercedes angažovao kao testnog vozača.

24-godišnji Mik vjeruje da će se vratiti kao stalni vozač.

 - Znam da imam vještine za to. Dovoljno sam dobar. Pokazao sam to u Formuli 4, Formuli 3 i Formuli 2. Činjenica da sam pobjeđivao na utrkama i prvenstvima brzo će se zaboraviti. Dokazao sam da mogu voziti i nositi se s pritiskom, a Formula 1 nije toliko drugačija - izjavio je Šumaher.

Za ovu sezonu ima i dogovoren angažman u timu Alpine u Svjetskom prvenstvu u izdržljivosti, što će mu omogućiti nastup na legendarnoj utrci "24 sata Le Mansa", na kojoj se takmičio i njegov slavni otac prije nego što je započeo blistavu F1 karijeru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.