IZA KULISA ŠOK TRANSFERA

Volf pokušavao nagovoriti Hamiltona da ostane, on mu zabio nož u srce: "Ne sjećam se osjećaja pobjede"

Šef Mercedesovog Formula 1 tima dao je sve od sebe da ga zadrži, ali Britanac nije više želio ostati u tom timu

Luis Hamilton. AP

N. H.

23.2.2024

Sedmostruki prvak svijeta Formule 1 Luis Hamilton (Lewis) početkom mjeseca potvrdio je da će nakon 11 godina u redovima Mercedesa postati novi vozač Ferrarija. 

Toj odluci, čini se, pridonijela je i činjenica da pobjedu nije upisao od 2021. godine. 

- Ne mogu se baš sjetiti pobjede, da budem iskren. Prošlo je već neko vrijeme, pa se zapravo ne sjećam kakav je to osjećaj - rekao je Britanac u novoj, šestoj sezoni, Netflixovog serijala "Drive to Survive", pa dodao:

- Ali šta je tu je. Morate to uzeti u obzir i priznati da nismo odradili dobar posao, donijeli smo pogrešne odluke. Trebamo početi praviti velike korake u pravom smjeru prije nego što bude prekasno.

Druga scena iz tog serijala prikazuje šefa tima Mercedesa Toto Volfa (Wolff) kako ga pokušava uvjeriti da ostane u ekipi. 

- Za mene lično, kada pogledate šta je Aston Martin napravio tokom zime, jasno je da ako dobro napravimo koncept automobila, aerodinamiku i ravnotežu, možemo osvojiti prvenstvo - utvrdio je Austrijanac na šta mu je Hamilton rekao da su ovo za njega dragocjene godine te da nema vremena čekati nove propise o bolidima koje bi trebali doći 2026. godine.

- Luis, ti si puno više od vozača utrka, puno više od sedmerostrukog svjetskog prvaka. Ti si jedan od ljudi koji vode ovu ekipu naprijed - pokušavao ga je nagovoriti Volf, ali očito nije uspio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.