SPEKTAKL U SARAJEVU

Legendarni Dejvid Kultard poručio Sarajevu: Jako se radujem izlasku na ulice i što ću vas vidjeti tamo

Sarajevo će 9. juna biti domaćin događaja Red Bull Showrun, koji obećava bogat i zabavan program za svoju publiku

Dejvid Kultard. Instagram

Di. R.

16.4.2024

Danas su iz Red Bulla stigle sjajne vijesti za sve ljubitelje brzine i adrenalina koji nestrpljivo čekaju juni. Kako je prethodno objavio portal avaz.ba, Britanski F1 vozač Dejvid Kultard (David Coulthard) dolazi u glavni grad Bosne i Hercegovine gdje će upravljati bolidom Formule 1 po ulicama glavnog grada.

Legenda poslala poruku Sarajevu

Sarajevo će 9. juna biti domaćin događaja Red Bull Showrun, koji obećava bogat i zabavan program za sve posjetitelje. Kultard će voziti RB7, šampionski F1 bolid Red Bull Racinga iz 2011. godine, a tim povodom je poslao i poruku za sve fanove.

- Zdravo Sarajevo, ovdje Dejvid Kultard. Stavit ću svoju kacigu, navući odijelo i 9. juna dolazim u Sarajevo na Red Bull Showrun. Radujem se što ću izaći na ulice i što ću vas vidjeti tamo - izjavio je Kultard.

Nezaboravno iskustvo u glavnom gradu

Prema najavama, ovogodišnji Red Bull Showrun donosi nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje brzine i adrenalina.

Trasa vožnje će se protezati od Marijinog Dvora do Mašinske škole, prolazeći pored Zemaljskog muzeja BiH, gdje će gledatelji imati priliku uživo doživjeti i čuti impresivan zvuk trkaćeg bolida.

Ali to nije sve. Osim Formula 1 bolida, posjetitelji će moći uživati u nevjerojatnim nastupima njemačkog dvojca iz svijeta drifta poznatog kao Red Bull Driftbrothers, kao i u izvedbi virtuoza na stunt motociklu, Arunasa Gibiježa (Arūnas Gibieža).

Naravno, tu su i muzički nastupi što će osigurati da više od 50.000 prisutnih uživa u sjajnoj atmosferi. Svi zainteresirani mogu pratiti Red Bull Showrun besplatno, ali oni koji žele osigurati najbolja mjesta mogu kupiti ulaznice za Fan Pit, koji uključuje tribine i sjedeća mjesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.