MMA

Borac koji je “odglumio srčani udar” objasnio zašto je poštedio Faltona i na tome mu treba čestitati

Fightsite.hr

4.7.2018

Najbizarnija priča proteklog vikenda u svijetu slobodne borbe jeste bez sumnje bio meč između dva veterana, Trevisa Faltona (Travis Fulton) i Džonatana Ajvija (Johnathan Ivey) na "Colloseum Combat" priredbi u SAD.

Ovaj potonji je onaj koji je prvo odglumio srčani udar, da bi zatim bacio svog protivnika u nokdaun i na koncu ga poštedio poraza tako što je on sam predao borbu.

Bizarno, zar ne?

No, Ajvi se javio u utorak kako bi javnosti prezentirao svoju stranu priče te tvrdi da “nije odglumio srčani udar”.

- To su gluposti. Publika je nakon udarca počela vikati ‘oooo’ pa sam odglumio kao da me zaista zaboljelo. Čuo sam kako ljudi govore da sam odglumio srčani udar ili da nisam dovoljno poštovao svog protivnik zbog ovog čina, ali to nije istina. Samo sam se zabavljao. To sam činio i u preostalih 50 ili 60 mečeva koliko sam do sada imao. Ovo je bila zabava za publiku - izjavio je u intervjuu za "MMAJunkie".

Drugi dio medijske priče je ipak potvrdio. Nije želio dovršiti Faltona jer je on njegov idol i zato je odlučio predati meč.

- Nakon što sam ga udario, oči su mu se zakolutale. Okrenuo sam se sucu i pokazao mu da je gotov. No, sudac je rekao da nastavim. Da se nastavim boriti. Tako da sam udario još nekoliko udaraca misleći da će sudac svaki čas prekinuti meč. Travis se nije brano, malo je micao kukovima. Stavio sam koljeno na njegovu glavu i ponovno ga počeo udarati, ovaj put lagano. Nije se branio. Bio je u situaciji da se ne može braniti. Rekao sam sucu da prekine meč. Ali sudac je rekao da nastavim - pojašnjava i opisuje Ajvi i zaključuje:

- Da se radilo o nekom tipu koji je bio seronja prema mene, nastavio bih se boriti. Ali, ovo je bio Travis Falton. To je ‘Ironman’. Tako da sam ga udario još nekoliko puta, pogledao sam suca u stilu da prekine to. On nije to učinio. Ustao sam se i povukao. Sudac me pitao što radim. Rekao sam mu da, ukoliko on ne želi prekinuti, ja ću to učiniti.

- To je bila odluka u trenutku. Nisam želio bespotrebno udarati Travisa. Već sam ga udario 15 ili 20 puta. A on nije ništa vraćao. OK mi je odluka. Koštala me titule, ali to mi nije bitno. Izgubio sam mnogo mečeva. Očito je da sam htio pobijediti, ali to nije vrijedno nepotrebne štete i udaranja svog heroja. Mogu si uzeti titulu, nije me briga.

Šta reći na kraju njegove izjave osim pohvaliti ovog borca na sjajnom ljudskom stavu i čestitati mu na tome.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.