BORBE

Nurmagomedov izazvao Mejvedera: U ovoj džungli ima mjesta samo za jednog kralja

Obojica nikad nismo izgubili, što da ne? Hajde, poručio je Rus

Nurmagomedov: Oduzet mu šampionski pojas

B92

14.10.2018

Ruski UFC borac Habib Nurmagomedov (Khabib) ostvario je veliku pobjedu nad Ircem Konorom Mekgregorom (Conor McGregor), no ne misli se tu zaustaviti.

On je izazvao nepobjedivog boksera Flojda Mejvedera (Floyd Mayweather) na duel.

Meč protiv Mekregora obilježen je skandalom nakon što je Habib poslije borbe iskočio iz oktogona i napao Irčevu svitu, a zatim mu je oduzet šampionski pojas, kao i, za sada, cjelokupna zarada od meča (dva miliona dolara). 

Ruski Dagestanac je najavio da se povlači iz UFC-a usljed neprimjernog tretmana koji misli da je načinjen nad njim, a sada izgleda planira da što bolje iskoristi marketinški "bum" koji ga je obasjao.

On je izazvao legendarnog boksera Flojda Mejvedera na meč, jer "u džungli ima mjesta samo za jednog kralja". Zanimljivo je da je Mejveder trenutno neporažen u svojoj disciplini, baš kao i Nurmagomedov u svojoj.

- Hajde da se borimo! 50-0 protiv 27-0. Obojica nikad nismo izgubili, što da ne? Hajde! U ovoj džungli ima mjesta samo za jednog kralja. On nije mogao "srušiti" Mekgregora, a ja sam to uradio veoma lako - rekao je Nurmagomedov.

Podsjećamo, Mekgregor i Mejveder sukobili su se prošlog avgusta, a u tom meču je pobijedio bokser, boreći se u svojoj disciplini s irskim MMA borcem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.