PPV EVENT

U prvom nastavku UFC-a 237: Prvakinja s najljepšim osmijehom sprema se za najteži put u karijeri

Avaz.ba

7.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Polako se približavamo velikom UFC-ovom PPV eventu. Ovaj put će se karavana elitne svjetske MMA promocije zaustaviti u brazilskom Rio de Ženeiru radi UFC-a 237, koji predvode Rose Namajunas (Roze Namahunas) i Džesika Andrade (Jessica Andrade) mečem za titulu prvakinje u slamka kategoriji. 

Ovo će za Amerikanku biti druga odbrana naslova nakon što je najprije uzela, a onda i odbranila pojas protiv bivše uvjerljive vladarice Joanne Jedrzejczyk. Za Andrade će napad na titulu biti već drugi u karijeri. Prije nekoliko godina se okušala protiv tada aktuelne prvakinje, no ostala je kratka. Sjajan niz nakon poraza od Jedrzejczyk joj je donio novu šansu i meč u kojem je, prema procjeni kladionica, blagi favorit.

U sunaslovnoj borbi će bivši UFC prvak i možda i najbolji borac u historiji slobodne borbe Anderson Silva iskušati formu protiv Džareda Kanonijera (Jared Cannonier). Tu je i sjajan obračun u perolakoj diviziji između Hosea Alde (Jose) i Aleksandera Volkanovskog.

Sinoć je UFC objavio prvi nastavak svog već tradicionalnog serijala “Embedded”, koji prati najveće zvijezde PPV eventa u danima prije ulaska u oktagon. Sama priredba je na rasporedu sljedećeg vikenda, u noći sa subote na nedjelju, 12. maja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.