SARAJEVO

Poturak i Redžović predvode bh. borce u velikom spektaklu

Prisustvovao i selektor rukometne reprezentacije Bilal Šuman

A. Čulić

2.7.2019

Borilački spektakl u Sarajevu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Mečeva i borilačkih događaja u Sarajevu bilo je i ranije, ali svakako se sprema jedan od najkvalitetnijih do sada. 

U ring će sutra najbolji bh. K-1 borac Dževad Poturak i najbolji profesionalni bokser Adnan Redžović, što samo po sebi govori o kakvom se događaju radi. 

- Mnogo puta sam organizirao ovakve događaje i sretan sam što je ovo deseti takav borilački spektakl u našoj organizaciji. Teška su dva i po mjeseca iza mene, praktično nemoguć posao smo napravili. Neki su borci otkazali, neki se novi prijavili, ali tehnički smo doveli sve pod konac, idemo na 122 televizije širom svijeta - kazao je Poturak, koji će se sutra boriti za pojas evropskog prvaka u supeteškoj kategoriji u KOK federaciji.

Juri Gorbenko, koji se trebao boriti s Poturkom, nije mogao dobiti novi pasoš, pa je našem borcu protivnik Albanac Dritan Bajrmaj, koji trenira u Lincu.

Na turniru četvorice u "King of Kings" (KOK) organizaciji nastupit će naš Sanid Imamović, a ono što su obećali čelnici KOK-a čini se da odmah provode u djelo. 

Tako će u ring i uvijek atraktivni Rasim Bašić, kao i Haris Biber i Vedad Ćutuk, borci koji svakako imaju šta pokazati na velikoj sceni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.