ŠAMPIONI

Posjetili smo Edina Puhala na treningu: Pogledajte šta je potrebno da se postane veliki borac

"Melje" protivnike u ringu

Piše: A. Tiro / Avaz.ba

29.9.2019

Dok ne vide uživo kako to izgleda, obični ljudi bi pomislili da je sve to lagano.

Ali biti profesionalni sportista u Bosni i Hercegovini, gdje osoba nema veliku podršku, izuzetno je teško.

Najbolji primjer za to je Edin Puhalo, prvak Evrope po WBO verziji. Podsjećamo, Puhalo je prije 15-ak dana odbranio titulu prvaka prekidom na kraju druge runde, a protivnik mu je bio Nijemac Ali Rami.

Osim što se zbog organizacije borbe protiv Ramija bavio svim stvarima, uspio je i pored velikog pritiska i stresa slaviti.

Veliki trud iza uspjeha - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Posjetili smo Edina Puhala u dvorani u kojoj trenira u Sarajevu i uvjerili se iz prve ruke koliko truda, znoja, krvi, ulaže prvak Evrope.

Na treningu niko se ne štedi, a sparinzi su posebno brutalni i, kako nam je potvrdio naš domaćin, nerijetko se dese lakše povrede.

Osim Puhala, koji ovdje brusi formu za iduće mečeve, zatekli smo i nekoliko mladih boraca, za koje prvak misli da su veliki potencijal.

U videoprilogu možete pogledati samo djelić svakodnevne rutine Edina Puhala i šta je sve potrebno da biste postali veliki borac.

Popularni Puki nam je kazao da je već uveliko u trenažnom procesu.

- Nastavio sam sa treninzima, nisam se mnogo potrošio u borbi protiv Alija. Treniram, radim, ne želim da gubim ni na kondiciji, odnosno želim da sam u formi konstantno, jer nikad ne znate kada ćete dobiti poziv da boksam za svjetskog prvaka, jer sam šesti izazivač na svijetu.

Istaknuo je da želi ne želi da dođem u situaciju gdje bi rekao "nisam u formi".

- Želim da sam uvijek spreman i da budem u svakom momentu u kombinaciji za titulu svjetskog prvaka - kazao nam je Puhalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.