BOMBA IZ UFC-A

Nejt Dijaz objavio da je pao na doping testu i poručio: Neću igrati njihovu igru, vidimo se kad se vidimo

Hoće li biti borbe. Agencije

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

25.10.2019

Prava bomba stiže nam iz UFC-a. Naime, Nejt Dijaz (Nate Diaz) otkazao je svoju borbu protiv Horhea Masvidala (Jorge) na UFC-u 244 zbog, kako je naveo, "pada na doping testu".

Dijaz, inače žestoki kritičar svih koji koriste nedozvoljena sredstva, potvrdio je javnosti odluku.

Za mnoge fanove šokantnu informaciju javnosti je prenio sam borac iz Stoktona, koji je inače žestoki kritičar kada su u pitanju nedozvoljena sredstva.

- Neću doći u Njujork na sedmicu borbe jer su rekli da sam bio pozitivan na ''nešto'', za šta tvrde da mogu biti kontaminirani suplementi. To su za mene lažne optužbe jer ja uzimam samo prirodne suplemente, čak ni ne jedem meso. Stoga se nemam namjeru takmičiti dok god UFC, USADA ili ko god se zaje**** sa mnom ne ispravi ovo.

Neću igrati njihovu igru i skrivati ovo, kao što su mi sugerirali. Neću dopustiti da blate moje ime kao da sam neki varalica poput drugih tipova koji šute sve dok borba ne završi, odnosno dok ne budu plaćeni. Je**** varalice. Briga me za novac, on nije iznad mog dostojanstva i ostavštine. Neću učestvovati u ovom sranju. Neću biti tih i čekati da to riješim nakon borbe. To je varanje. Borbama kažem - vidimo se kad se vidimo - napisao je Dijaz.

Otprilike 40 minuta nakon Dijazove poruke, javio se i Masvidal. On je staloženo pokušao smiriti cijelu situaciju i iskazao poštovanje prema svom (ne)suđenom protivniku, ali i pokazati da borba još nije otkazana.

- Ti nisi najžešći je*** u igri (ja sam), ali si jedan od najčišćih. Nejt, vidimo se 2. novembra. Znam da je tvoje ime čisto. Meni ne treba antidopinška agencija govoriti ovakva sra*** - oduševio je Masvidal fanove svojom reakcijom.

Prema saznanjima ESPN-a koji se poziva na svoje izvore, Dijaz je bio pozitivan na tragove selektivnog modulatora receptora androgena (SARM).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.