INTERVJU

Vaso Bakočević "Psihopata": Idem do kraja, djetetu mi niko neće uzeti iz usta

Možda nisam najbolji primjer za omladinu jer se nekad ponašam bahato i bezobrazno, ali to nikako ne znači da sam loš čovjek

Bakočević je jedan od najpopularnijih MMA boraca sa Balkana. Arhiv

Razgovarao: Nermin DEMIROVIĆ

28.10.2019

Neće se široke narodne mase sjetiti njegovog imena, jer nije fudbaler ili košarkaš, ali svako ko je ikada čuo za njega ne može ostati ravnodušan. Vaso Bakočević, 30-godišnji crnogorski MMA borac jedna je od najvećih zvijezda ovog sporta sa balkanskih prostora.

U najkraćem, oštar na jeziku, opak u oktagonu ili kavezu, direktan u odnosu s medijima i protivnicima i vrhunski borac. Ovo zadnje je ono bez čeka sve prethodno ne bi imalo smisla, ali jednostavno on je čovjek kojeg volite ili ne volite. 

Nadimak Psihopata je odavno usvojen, ali on se odnosi samo na ono što je vezano za mješovite borilačke vještine. Bakočević će 9. novembra nastupati na KSW događaju u Zagrebu, a u ekskluzivnom razgovoru za „Dnevni avaz“, otkrio je u kakvoj je formi, šta ga motivira, planove, šta očekuje u narednom meču...

Nakon dosta vremena spuštate težinu ispod 77 kilograma, ovaj put na međukategoriju 73, kako protiče taj proces?

- Mislim da je ovo idealna kilaža za mene. Možda bi mi bilo previše da imam 70 s obzirom da sigurno dvije godine nisam skidao. Ni na 77 kilograma mu ne bih davao prednost (protivnik Boris Mankovski op.a), jer je poznat po tome da se bode špricama u gu.... U svakom slučaju ovih 73 kilograma je idealno i mislim da ćemo pružiti mnogo bolju borbu nego da budemo isprpljeni od skidanja kilograma. Ja se osjećam odlično. Već osam sedmica sam na dijeti i sada imam nešto ispod 80 kilograma. To je fenomenalno i dočekat ću ga izuzetno spreman. 

Da li ste svjesni popularnosti i kako to utječe na vas?

- Svjestan sam da me mnogo ljudi prati i podržava i to je znak da nešto dobro radim. Jako mi je drago zbog toga. Možda nisam najbolji primjer za omladinu jer se nekad ponašam bahato i bezobrazno, ali to ne znači da sam loš čovjek. Trudim se svakome da pomognem i nikome nikad nisam ostao dužan, gledam svoja posla i klonim se problema. Ipak, zbog mene je mnogo djece otišlo s ulice u salu, tako da je to nešto na šta sam posebno ponosan.

Koliko ste motivirani za ovaj meč, s obzirom da bi vas pobjeda protiv borca renomea Mankovskog približila i borbi za titulu prvaka?


Naredna borba protiv Mankovskog. Arhiv

- Mislim da svi znaju koja borba će biti publici najzanimljivija i koja će prodati sve karte. Ja i šampion Park. Tako da pobjeda nad Borisom mi 99 posto donosi napad na titulu, a to i jeste moj plan. Nisam došao „ođe“ da glumim budalu, zabavljam publiku i da berem lovu. Plaćen sam odlično i to je jedan od motiva, ali ništa me ne može motivirati više od mog djeteta koje čeka da tata donese hljeb kući. Za te stvari sam spreman poginuti i to je je moje razmišljanje s kojim ulazim u ovaj meč. Nemam ništa protiv Borisa, ali niko mom djetetu neće uzimati iz usta. Idemo do kraja.

Koja je vaša prognoza tokom meča?

- Bit će uspavan unutar dvije runde. Ako se odluči tuči sa mnom kao s Parkom, ulaziti u klinč i u otvorene razmjene, bit će uspavan to vam garantujem. Ja udaram mnogo jače od Parka.

Kakvog Vasu možemo očekivati u Zagrebu?

- Vidjet ćete moje najbolje izdanje. Očekujte od mene svašta, ali ne dolazim da se zaje..... nego da pobijedim. Mnogo sam tvrđi od njega, mnogo više sam prošao u ovom sportu i to ću iskoristiti. Kupite kartu i vidimo se 9. novembra.

Bez taktiziranja

U borbama ne taktizira, a ni tokom izjava. Izdvajamo neke od njegovih izjava, koje govore jako mnogo.

- Može me pobijediti samo ako me iznesu mrtvog.

- Ja sam obična pi..., trebao sam izdržati do kraja.

 Iznijet će te u plastičnoj vrećici. 

- Pi..., obrijat ću ti jareću bradicu.

Razočarani 50 cent

Bakočevića pomno prati ni manje ni više nego poznati reper 50 Cent. 

Amerikanac je jednom prilikom na Twitteru izrazio nezadovoljstvo što neće moći gledati Bakočevićevu borbu uživo.

- Kvragu, zašto Rim, čovječe? To je osam i pol sati leta odavde - napisao je reper.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.