SAITAMA

Prevodilac je kriv za sve: Fedor ne ide u penziju, već na oproštajnu turneju

Fedor Emilijanenko. Agencije

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

29.12.2019

Vjerovatno najveći MMA borac u historiji ovog sporta Fedor Emilijanenko rano jutros po našem vremenu deklasirao je Kvintona Rempejdža (Quinton Rampage), još jednu legendu, nokautom u prvoj rundi i tako na najbolji mogući način krenuo u svoju oproštajnu turneju.

Mnogi mediji objavili su nakon borbe da se Fedor oprašta od MMA i kači rukavice o klin, ali službeni prevodilac koji je bio u oktagonu i prevodio sve, dao je pojašnjenje nakon meča.

- Ja sam napravio grešku u prijevodu, odnosno nisam se najbolje izrazio. Fedor se oprašta od borbi u Japanu. Ali, on je na turneji i još će se boriti dva puta u svojoj karijeri. Naredna borba će biti u Sjedinjenim Američkim Državama, a posljednja u Rusiji - kazao je prevodilac i tako otklonio sve sumnje.

Fedor je nakon toga kazao da sada ide provesti praznike s porodicom, a da će se naredne godine sastati s čelnicima Bellatora i dogovoriti sljedeću borbu.

Podsjećamo, Fedor je punih deset godina bio neporažen u svojoj karijeri, da bi Fabricio Verdum prvi skinuo skalp "Posljednjem caru" gušenjem u prvoj rundi 2010. godine. Uslijedila su još dva poraza od Antonija Silve na velikom Grand Prixovom turniru u Strikeforceu te poraz od Dena Hendersona.

Ima omjer od 39 pobjeda i šest poraza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.