TEŠKE RIJEČI

Fjurijev menadžer uvrijedio Majka Tajsona: On je star, ko će platiti da ga gleda

Ako se nešto dogodi, bit će kriv boks - rekao je Voren

Tajson: Sprema se za povratak u ring. Agencije

Avaz.ba

18.6.2020


Jedan od glavnih ljudi zaduženih za promociju najboljeg boksera današnjice Tajsona Fjurija (Tyson Fury), Frenk Voren (Frank Warren), otkrio je kako njegov klijent sigurno neće ući u ring s Majkom Tajsonom (Mike Tyson).

Legendarni “Iron Mike” najavio je povratak u ring, iako je već zagazio u šesto desetljeće života, ali samo u revijalnom tonu. Tajson bi se prema svemu sudeći trebao prvo boriti s Evanderom Holifildom (Hollyfield), svojim najvećim rivalom, koji se također vratio boksu i u dobroj je formi, ali nagađalo se i o egzibiciji s Fjurijem. No, ta priča sada sigurno otpada, ako je vjerovati Vorenu.


Fjuri i Voren. Agencije

-Postoje razgovori, ali ne sa mnom. Da budem iskren, to nije nešto za što sam zainteresiran - rekao je Voren za "Metro". No, onda je otišao korak dalje i uvrijedio je Majka Tajsona.

-Majk je star. Nije ništa bolji nego što je bio kad je gubio od Denija Vilijamsa (Danny Williams) ili Kevina Mekbrajda (McBride). Potpuno sam protiv toga. Borba Tajsona protiv Holifilda, Roja Džonsa (Roy Jones) ili Fjurija je pogrešna. Ako se nešto dogodi, bit će kriv boks. Još će se naći idiot koji će platiti da to gleda - rekao je Voren.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.