BOKS

Redžep Halilović: Bohatjuk ide po najsjajnije odličje

Taru vidim u samom vrhu ženskog boksa

Bohatjuk i njen trener vjeruju u novu medalju. Arhiv

Piše: F. Mutevelić

9.1.2021

Bosanskohercegovačka kik bokserka i reprezentativka Bosne i Hercegovine u boksu Tara Bohatjuk, bronzana na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Budvi, marljivo se sprema i trenira sa svojim trenerom Redžepom Halilovićem za učešće na 10. međunarodnom prvenstvu " Kup nacija" koje će se održati u Somboru (Srbija) od 10.-17. janura.

Ovo je jedno od najvećih prvenstava u ovom dijelu Evrope koje se održava u ženskom boksu u uzrasnim kategorijama školarki, juniorki, mlađih seniorki i seniorki.

- Radimo dosta na usavršavanju bokserske tehnike i taktike i odlično nam ide. Tara je naš dragulj koji se treba njegovati, aktuelna je juniorska prvakinja svijeta u kik boksu, i bronzana bokserka sa Evropskog prvenstva koje se održalo u Budvi (Crna Gora). I na ovom prvenstvu očekujem da Tara zablista, i s pravom, se nadamo najsjajnijoj medalji, govori trener Redžep Halilović.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine predstavljat će pet takmičarki, a glavna favoritkinja za medalju je Tara Bohatjuk, koja će se boriti u kategoriji mlađih seniorki. Učešće na "Kupu nacija" prijavilo je 15 država iz različitih dijelova svijeta, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bjelorusije, Hrvatske, Češke, Francuske, Kazahstana, Meksika, Moldavije, Malija, Rusije, Srbije, Slovačke, Tunisa i Turske.

O bokserskoj budućnosti mlade Tare trener Halilović dodaje.

- Informiran sam jako dobro o najboljim bokserkama Evrope. Taru vidim u samom vrhu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.