BOKS

Edo Demirović: Nakon državnog prvenstva ulazim u profi ring

Radimo kvalitetno i sve je priprema za budućnost

A. Milišić

16.3.2021

Demirović: Izazovi tek slijede. Avaz

Edo Demirović, 20-godišnji sarajevski bokser na posljednja dva seniorska prvenstva BiH okitio se medaljama, a kako kaže trenutno se priprema za novo državno takmičenje. Član Gladijator tima Adnana Redžovića, ovog puta medalju na državnom takmičenju ne stavlja kao prioritet.

– Radimo kvalitetno i sve je priprema za budućnost, pa i nastup na državnom prvenstvu. Plan je da se od ljeta otisnem u profi ring i mislim da me tek tada očekuju prava iskušenja – kaže Demirović.

Osim rada s trenerom Redžovićem, tu su i sparinzi sa kolegama iz drugih klubova.

– Mislim da imamo jednu dobru novu generaciju. Nismo u istim klubovima, ali se nalazimo na sparinzima. Tu su Biber, Mešanović, Šljivo, braća Ćutuk, Hadžić... i mislim da jedni drugima dosta možemo pomoći. Uz savjete starijih poput mog trenera Redžovića ili Damira Belje koji je nama mladima uvijek na raspolaganju, možemo napraviti dobre rezultate – kaže mladi bh. bokser.

 Ono što je zanimljivo, Demirović će u nove borbe ući s posebnom podrškom.

– Drago mi je da će me pratiti jedan izuzetno kvalitetan domaći brend. Dizajnerske trenerke Velpa će biti uz mene i stvarno sam im zahvalan što su prepoznali da zajednički možemo napraviti dosta dobrih stvari – naglasio je Demirović.


Demirović: Dobio podršku. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.