LEGENDARNI BOKSER

Jedan od najboljih svih vremena: Roj Džons Junior u posjeti Beogradu

Svjetsko boksersko prvenstvo će se održati u beogradskoj Areni od 26. oktobra do 6. novembra

Džons Jr: Osvojio titule u sve četiri težinske kategorije. TWITTER

E. Ćosić

27.8.2021

Jedan od najboljih boksera svih vremena Roj Džons Junior (Roy Jones) ponovo je u posjeti Beogradu. Legendarni prvak i promoter Svjetskog bokserskog prvenstva koje će se održati u beogradskoj Areni od 26. oktobra do 6. novembra 2021. godine.

Svjetski dan boksa bit će obilježen 27. avgusta 2021. godinama manifestacijama širom svijeta, a centralno obilježavanje ove godine pripalo je Beogradu kao domaćinu.

Džons je osvojio titule u sve četiri kategorije, uključujući naslove u srednjoj, super srednjoj, poluteškoj i teškoj kategoriji. Također, ostat će upamćen kao jedini bokser u historiji koji je profesionalnu karijeru započeo u lakoj srednjoj kategoriji, da bi na kraju došao do titule prvaka u teškoj kategoriji.

Roj Džons Junior osvojio je titule u sve četiri težinske kategorije, uključujući titule u srednjoj, super srednjoj, poluteškoj i teškoj kategoriji, i jedini je bokser u istoriji koji je započeo svoju profesionalnu karijeru u lakoj srednjoj kategoriji, a zatim stigao do titule prvaka u teškoj kategoriji. 

Džonsa mnogi smatraju jednim od najboljih boksera svih vremena, a poseban trag u historiji ovog sporta ostavio je 2003. godine kada je osvojio WBA titulu u teškoj kategoriji. Tako je postao prvi prvak u srednjoj kategoriji koji je osvojio naslov teške kategorije na šta se čekalo 106 godina. U profi ringu odboksovao je 75 mečeva, a zabilježio je 66 pobjeda, od čega je 47 bilo nakon nokauta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.