PREDSTAVLJAO BIH 30 GODINA

Dževad Poturak za "Avaz": Dao sam srce za ovu državu

Što se mene tiče, za ovu državu, za ovaj narod od mene je dosta, naglasio je poznati bh. borac

Poturak je u karijeri ostvario mnoge važne pobjede. tuzlanski.ba

Piše: M. Kadić

26.9.2021

Poznati bh. kikbokser Dževad Poturak u 44. godini objavio je kraj uspješne karijere koja je trajala čak 30 godina, a svoju odluku objavio je na društvenim mrežama. 

Veliki broj operacija

Ovaj dosta uspješni bh. borac postavio je fotografiju okačenih rukavica o klin, uz poruku: "Hvala vam dragi prijatelji" i kratak komentar:

"Dosta je".

U razgovoru za "Avazov" portal Poturak je objasnio razloge ovakve odluke, te naveo na šta će se najviše sada fokusirati.

- Ovo se "kotrlja" unazad već par mjesec jer sam došao u situaciju da sam zasićen. Imam i godine, 44 nije malo, imam i veliki broj mečeva, ali i operacija. Veliki broj šavova na tijelu. Što se mene tiče, za ovu državu, za ovaj narod od mene je dosta, priča nam Poturak.

Šansa mladima

Odluku o povlačenju pripremao je, kaže, već neko vrijeme.

- Unazad par godina sam uspio ostvariti nekoliko lijepih pobjeda. Bio sam po svijetu, nosio sam bh. zastavu na sve kontinente. Posljednjih oko dvije godine pripremam sebe za dan opraštanja od ovog sporta. Smatram da su 44 godine zaista bile dovoljne, taj tempo je teško izdržati i vrijeme je da mlađi preuzmu teret na sebe. Drago mi je što mogu reći da sam promotor najveće bh. borilačke organizacije "No Limit Fighting Network", i smatram da je moja dužnost da guram mlađe borce šampione koji dolaze. Dat ću priliku svim našim borcima da se takmiče u raznim borilačkim vještinama, boksu, kikboksu, MMA.., rekao nam je poznati bh. borac.

Poturak je najveći uspjeh ostvario 2014. kada je postao svjetski prvak WAKO Pro asocijacije, dok je ranije, 2007. godine, osvojio i K-1 Fighting Network turnir u Pragu.

U karijeri je odradio 94 borbe u kojima je ostvario 57 pobjeda i 34 poraza, dok su tri borbe okončane bez pobjednika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.