PRVENSTVO BIH

Bokseri Novog Grada osvojili 17 medalja

Sjajan nastup omladinaca sarajevskog kluba

Bokseri Novog Grada sa priznanjima i medaljama. FACEBOOK

Piše: A. V.

5.10.2021

Proteklog vikenda održalo se pojedinačno prvenstvo BiH za mlađe uzrasne kategorije u olimpijskom boksu. 

Prvenstvo koje je zasigurno najmasovnije do sada okupilo je 32 bokserska kluba iz cijele BiH i preko 150 boksera. Među njima je učešće uzeo i bokserski klub Novi Grad Sarajevo.

Jubilarnih petnaest godina rada i postojanja bokserskog kluba Novi Grad iz Sarajeva najbolja je nagrada njegovih boksera koji su za sebe i svoj klub uspjeli osvojiti 13 zlatnih medalja, dvije srebrene i dvije bronzane medalje.

Raskoš, talenat, energiju i svu ljepotu ovog olimpijskog sporta pokazali su upravo bokseri Novog Grada ostavljajući ubjedljiv utisak da su momci koji znaju svoj raditi svoj posao.

Bokseri Novog Grada sa priznanjima i medaljama. FACEBOOK

Tu su naravno i djevojke gdje je ovaj klub osvojio jednu zlatnu medalju i u ženskom uzrastu.

Upornost, marljivost i odanost u radu svih ovih 15 godina postojanja bokserskog kluba Novi Grad dokaz su da se svaki rad isplati.

Treneri ovog kluba Armin Ramić, Jasmin Peštek i Haris Mešanović prezadovoljni su napravljenim rezultatom uz uvjeravanja da će sa svojim momcima nastaviti ovakav kvalitetan rada sa ciljem osvajanja evropskih i svjetskih medalja.

Ove mlade boksere već 20. oktobra čeka međunarodni turnir i nastup u Zagrebu koji će ujedno biti i jedan od eliminatornih mečeva za nastup u reprezentaciji i kvalifikovanja nastupa na Evropskom prvenstvu koje će se održati početkom naredne godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.