LAS VEGAS

Kamaru Usman odbranio naslov UFC-ovog prvaka velter kategorije

Jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Kolbija Kovingtona

Usman: 20. pobjeda u karijeri. AGENCIJE

Piše: A. V.

7.11.2021

Nigerijski borac Kamaru Usman obranio je naslov UFC-ovog prvaka velter kategorije, nakon što je na UFC 268 priredbi u Madison Square Gardenu u Njujorku jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Kolbija Kovingtona (Colby Covington).

Usman je tako stigao do 20. pobjede u karijeri i 14. u UFC-u kojom je po peti put obranio pojas prvaka.

Obojica su ispitivački krenuli u meč, a prvi je u napad krenuo Kovington koji je rušio Usmana. No prvak se obranio, te su se vratili u borbu na nogama.

Polovicom runde je i Usman rušio protivnika, ali Kovington se odmah izvukao. Viđeno je malo akcije na otvaranju meča, u kojem je Usman bio nešto agresivniji.

Prvak je na kraju runde s dva snažna krošea dvaput rušio Kovingtona koji se čudesno izvukao i izdržao rundu, u kojoj je Nigerijac pokazao veliku nadmoć.

Prvak je nastavio u istom ritmu, dok ga je Kolbi pokušavao ugroziti lijevim "high kickom’. Pokušao je Kovington pri kraju runde rušiti Usmana, ali se Nigerijac obranio.

U četvrtoj rundi Kovington je napokon pružio pravi otpor Usmanu. Prvak je bio nešto rezerviraniji, valjda svjestan kako je prve tri runde bio mnogo bolji protivnik. Obojica su izmijenili nekoliko snažnih udaraca.

Kolbijevi pokušaji u posljednjoj rundi nisu poremetili Usmanovu koncentraciju, koji je borbu uspješno kontrolirao do kraja.

Bila je to njihova druga međusobna borba, prije dvije godine Usman je slavio prekidom u petoj rundi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.