MMA SVIJET

Ronda Rouzi o mogućem povratku: Samo jedna protivnica me može vratiti u kavez

Krajem 2015. godine Holi Holm ugasila je Rondu Rouzi ''high kickom'' u drugoj rundi

Ronda je bila jedna od najopasnijih žena u ringu na planeti. Marca

M. K.

15.6.2022

MMA borkinja Ronda Rouzi (Ronda Rousey) bila je jako popularna u MMA krugovima, negdje od početka 2013. godine pa sve do kraja 2015. godine.

Bivša UFC-ova prvakinja bantam kategorije djelovala je nepobjedivo, a titulu prvakinje šest puta uspješno je odbranila.

Radile su se razne usporedbe oko toga kako bi Ronda prošla u mečevima protiv muških boraca, spominjao se bokserski obračun protiv Flojda Mejvetera (Floyd Mayweather) i ''hype'' je neprestano rastao. Tome su ponajviše doprinosili poznati ''stvaratelji hypea'' poput Džoa Ragana (Joe Rogan) i Dejna Vajta (Dane White) koji su vjerovali da je Ronda uistinu toliko moćna, a sama borkinja pridružila im se u svemu tome, piše FightSite.hr.

Krajem 2015. godine Holi Holm (Holly Holm) ugasila je Rondu Rouzi ''high kickom'' u drugoj rundi, a samim time ugasila je i velik dio svog tog ''hypea''. Ronda se u kavez vratila krajem 2016. godine, ali Amanda Nunjes (Nunez) pobijedila ju je nakon 48 sekundi i poslala ju je u penziju.

Poznata je i po svojoj aktraktivnosti. hawtcelebs.com

Kad su borilački sportovi u pitanju, Ronda je imala nekoliko kečerskih avantura, ali njena MMA karijera je završena.

Ipak, gostujući u Kurt Angleovom Showu, Ronda je otkrila kako postoji samo jedan meč koji ju može vratiti u kavez.

- Samo je jedna osoba, postoji samo jedna osoba zbog koje bih se vratila. To sam već milion puta rekla, ne radi se o nečem novom. Vratila bih se zbog Đine Karano (Gina Carano). Ona je razlog zašto sam se i počela boriti. Zbog nje sam znala da postoji mogućnost da postanem borkinja. Vječno ću joj biti zahvalna. Ako bi mi sutra ponudila meč u kategoriji do 205 'pounda', pristala bi i na to. Ne kažem da ona toliko teži. Čak da mi ponudi i meč u dvorištu, odradile bih to tamo. Nije me briga, borit ću se protiv Đine gdje god ona želi. Ali ukoliko ona to ne želi, ja ću samo ostaviti svoju ponudu na stolu. Neka zna da uvijek postoji mogućnost za to, ali ne planiram ju tjerati jer ju poštujem. Đina, hvala ti na svemu što si učinila., pojasnila je Ronda.

Ronda je bila sjajan borac. brightspotcdn.com

Inače, Karano i Rouzi trebale su se nekoć boriti pod okriljem UFC-a, a Karano je tvrdila kako su joj nudili jedan milion dolara za pristanak na taj meč.

Međutim, Karano je tražila šest mjeseci da uspije okupiti tim i pripremiti trening kamp, prije nego išta postane službeno. Dena Vajt nije ispoštovao tu odluku i odmah nakon verbalnog dogovora, počeo je objavljivati vijest kako se Karano definitivno vraća. Popularnoj borkinji to se nije svidjelo i ubrzo je došlo do prekida saradnje koja je tek uspostavljena.

Ronda je tako ostala bez svog meča iz snova, a Karano nije se borila od 2009. godine i poraza od Kris Sajbog (Cris Cyborg). To je ujedno i jedini poraz Đine  u njenoj karijeri, a odradila je ukupno osam MMA mečeva. Kasnije se posvetila glumačkoj karijeri.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.