MMA SVIJET

Sterling o okršaju protiv Dilašoua: Nema borbe bez ugovora, ne branim pojas

Prvak je objasnio kako ponuda postoji, ali on ju zasad ne želi prihvatiti

Sterling demantovao borbu. PRINTSCREEN

M. K.

17.6.2022

Mnogi strani MMA portali jučer su prenijeli informaciju kako smo sve bliže službenom ugovaranju borbe između Aljamaina Sterlinga i Ti Džej Dilašoua (T. J. Dillashaw).

Radi se o meču za prvaka bantam kategorije, a poznat je i planirani datum održavanje te borbe, prenio je FightSite.hr.

Sterling i Dilašou trebali bi se obračunati 10. septembru na UFC 279 eventu, a lokacija još uvijek nije poznata. Iako je dojam kako je sve dogovoreno, Aljamain Sterling ubrzo se javio demantirajući te navode.

Prvak je objasnio kako ponuda postoji, ali on ju zasad ne želi prihvatiti. Razlozi su jasni i očekivani, Aljo želi više novca, naročito sada kad je neprikosnoveni prvak kategorije.

- Neće biti borbe dok se ne potpiše ugovor, a moj ugovor i dalje je isti kao prije, započeo je Sterling s objašnjenjem putem svog YouTube kanala.


Aljo je još nakon meča protiv Petra Jana (Yan) u četvrtom mjesecu, otkrio kako njegov bazni honorar iznosi 400.000 dolara. Sterling želi klauzulu kojom mu se honorar povećava nakon svake dodatne pobjede te smatra kako bi to bilo pošteno od strane promocije, naročito nakon svega što je učinio u kroz posljednjih nekoliko mečeva.

- Nije bilo nikakvog pomaka u meču protiv Jana. Mislim da sam odradio svoj dio, učinio sam prave stvari i čak sam dopustio da me se okarakterizira kao zlikovca u obračunu s Janom. Odigrao sam svoju ulogu u toj priči. Neko bi pomislio da ako ste kompanijin čovjek, oni će vam dugoročno pomoći. Ja sam odradio svoj posao i sada samo treniram, nadajući se da ćemo doći do nekakvog dogovora kojim će mi omogućiti određena povećanja honorara koja su prisutna u mnogim ugovorima. Želim da se dogovorimo prije nego krenemo pregovarati oko iduće borbe, jer na kraju dana, ja sam se uspinjao u poretku, radio sam nevjerovatno naporno i odigrao sam svoju ulogu po pitanju promoviranja borbe. Mnogi tipovi to ne rade, objasnio je Sterling, a zatim je jasno potvrdio kako od borbe protiv Dilašoa zasad nema ništa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.