BRISBEJN

Dvojica nasilnika fizički napali Australca na ulici, pa na teži način saznali o kome se radi

Tokom spomenutog videa, vidljivo je kako su dvojica muškaraca agresori dok Lial daje sve od sebe da ne dođe do sukoba i ponavlja im da ga prestanu slijediti

Australac je "protivnike" slao na pod. PRINTSCREEN

M. K.

6.7.2022

Jako interesantna situacija dogodila se na ulicama Brisbejna prije nekoliko dana.

Dvojica nepoznatih muškaraca našla su se u konfliktu s muškarcem imena Viktor Lial (Viktor Lyall). Ono čemu se nisu nadali jeste činjenica da je Viktor MMA borac koji prema podacima s "Tapologyja" ima osam pobjeda u 11 amaterskih nastupa, prenosi FightSite.hr.

Tokom spomenutog videa, vidljivo je kako su dvojica muškaraca agresori dok Lial daje sve od sebe da ne dođe do sukoba i ponavlja im da ga prestanu slijediti. Dvojica mladića prvotno ga nisu htjeli poslušati, a na kraju su izvukli deblji kraj.

Viktor je u jednom trenutku morao posegnuti za svojim MMA tehnikama i lijevim high kickom bacio je u nokdaun jednog od agresora. U sve je bila umiješana i djevojka koja je bila na strani dvojice mladića, a verbalno je napadala Viktora.

Video je ubrzo postao viralan na društvenim mrežama, a Viktor je na svom Instagram profilu opisao što se dogodilo.


- Samo da razjasnim nekoliko stvari i nakon toga više ne želim objavljivati o ovome. Intervenisao sam kako bih pomogao osobi koja je bila napadnuta. Nadam se da će ljudi poštovati privatnost agresora također te da neće narušavati njihov život. Iako su dvojica muškaraca zajedno brutalno premlaćivali jednu osobu, to je zaustavljeno. Video je postao viralan i nadam se da im je to dovoljna kazna. Molim vas, nemojte ih uznemiravati. Dobro je da niko nije nastradao, započeo je Viktor, a u nastavku je dodao.

- Dobivam gomilu poruka s upitima o tehničkoj analizi iz MMA perspektive, a mnogi traže objašnjenje kako sam uspio ostati miran te se raspituju o psihološkim elementima kao što su strah, nervoza i slično. Ja zapravo imam podosta iskustva u ovakvim situacijama, dodao je ovaj trenirani borac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.