KIK-BOKS

Bh. borac Sanjin Alihodžić za "Avaz": Da sam bio odmorniji završio bih borbu protiv Slovenca prije kraja

Alihodžić je nedavno na Balkanskom prvenstvu u Kraljevu stigao do finala gdje je upisao poraz

Alihodžić je bio odličan protiv Klikovca. DRUŠTVENE MREŽE

Piše: M. K.

16.7.2022

Bh. kik-bokser Sanjin Alihodžić (24) u ovoj godini iza sebe već ima nekoliko važnih borbi, a do kraja godine ga očekuju nova iskušenja, među njima i nastup na Evropskom prvenstvu u novembru.

Alihodžić je nedavno na Balkanskom prvenstvu u Kraljevu stigao do finala gdje je upisao poraz, a prije toga je odradio profi borbu protiv Lazar Klikovca i pobijedio te podigao svoj omjer na 3-0.

- Slavio sam u tom meču protiv Klikovca, žestok je protivnik bio, ali uspio sam na kraju pobijediti i popraviti svoj omjer kad su profi borbe u pitanju. Sada čekam priliku za novi profi meč, zasad nema ništa još zvanično, ali ja sam u svakom trenutku spreman, rekao je Alihodžić za portal "Avaza".

Bh. borac popravio svoj omjer. DRUŠTVENE MREŽE

Sanjin je nedavno učestvovao i na Balkanskom prvenstvu u Kraljevu, gdje je, na žalost, zaustavljen u finalu od slovenskog borca Amara Hodžića.

- Što se tiče Balkanskog prvenstva u Srbiji tu sam u polufinalu imao težak meč protiv domaćeg predstavnika Veljka Micovića i pobijedio sam s 2-1. Sutradan u finalu sam izgubio od predstavnika Slovenije koji je bez borbe prošao u finale i njegova svježina je presudila, s tim da jedva čekam da se ponovo susretnem sa njim. Jer, da sam odmorniji bio vjerovatno bih završio meč i prije sudijske odluke, rekao je Alihodžić.

Zaslužena pobjeda Alihodžića. DRUŠTVENE MREŽE

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.