DVA SJAJNA BORCA

Među ljubiteljima MMA vlada jedno ključno pitanje - ko je bolji, Usman ili Volkanovski?

Obojica su pobijedili su praktično sve relevantne izazivače i mnogi im predviđaju da će do kraja karijere biti smatrani jednim od najvećih boraca u historiji ovog mladog sporta,

Volkanovski i Usman su legende MMA sporta. DRUŠTVENE MREŽE

M. K.

16.7.2022

Ljubitelji MMA često raspravljaju o tome ko je najbolji borac na svijetu?

Trenutno su vjerovatno dvije najveće zvijezde ovog sporta Kamaru Usman, prvak velter kategorije (do 77 kg) i Aleksander Volkanovski – šampion u perolakoj diviziji (do 66 kg).

Obojica su pobijedili su praktično sve relevantne izazivače i mnogi im predviđaju da će do kraja karijere biti smatrani jednim od najvećih boraca u historiji ovog mladog sporta, piše SK.rs.

Nigerijac Usman, očekivano, smatra da je on taj koji je sveukupno ("pound for pound") najbolji na svijetu, a takvog mišljenja je i rukovodstvo UFC, koje ga stavlja na vrh te liste, ispred Volkanovskog.


- Ne može svaki borac da učini ono što sam ja uradio – da triput u jednoj godini zabilježi spektakularne nastupe koji privlače ogromnu pažnju. Ako meni ne vjerujete, pitajte UFC koliko su bile gledane priredbe u kojima sam se ja borio. Ne samo da sam obavio posao, već sam ga obavio spektakularno. Mislim da sam najbolji u ovom sportu, ali i da su mi glavni konkurenti blizu. Volkanovski je sjajan momak, sviđa mi se, Izrael Adesanja također. Oni su "moji momci", izjavio je za američki ESPN 35-godišnji Usman, koji u profesionalnoj karijeri ima 20 pobjeda (9 KO, 1 sabmišn) uz jedan poraz.


Od dolaska u UFC 2015. godine ostvario je 14 pobeda u isto toliko boravaka u oktagonu.

Volkanovski je 2. jula odbranio pojas pošto je treći put u karijeri savladao Maksa Holoveja (Max Holloway) i sada od dolaska u UFC ima savršenih 12-0, ukupno 25-1 u profesionalnim MMA borbama.

Ko je zaista bolji možda je lakše procijeniti kroz dva priložena videa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.