UFC 277

Amanda Nunes se revanširala Juliani Penu, nakon borbe popila pivo

Iako je Nunes dominirala tokom svih pet rundi i punih 25 minuta je brutalno tukla protivnicu, nije bilo "knock-outa" i o pobjedniku su odlučivale sudije

Nunes: Na revanš čekala više od pola godine. Twitter

E. Ć.

31.7.2022

Amanda Nunes je na priliku da se revanšira Julianni Pena čekala više od pola godine. Podsjetimo, krajem prošle godine Pena ju je "submissionom" natjerala da se preda i tako je savladala. 

Pena je tako napravila veliko iznenađenje i prekinula sjajan niz Nunes od 12 uzastopnih pobjeda. Nunes je osim niza ostala i bez titule UFC-ove prvakinje u bantam kategoriji, koju je prije borbe sa Penom pet puta uspješno odbranila.
Uprkos uvjerljivoj pobjedi u prvom meču, Pena je u revanš na UFC 277 eventu ušla kao autsajder.

Nunes je iznenađujuće ušla u meč iz kontragard i dojam je bio kao da traži priliku za lijevi ‘‘high kick‘‘. Pena je bila jako oprezna i početak runde prošao je u odmjeravanju, bez ikakvih konkretnijih udaraca ili pokušaja rušenja. Nakon minutu i pol, borkinje su polako počele s razmjenama, a Nunes se i dalje držala u kontragardu iz kojeg je jako lijepo pogađala desnicom. 

Pena bi često propadala prema naprijed prilikom svojih napada, a Nunes je jako lijepo kontrirala desnicom. Nunes je velikim dijelom runde ‘‘školovala‘‘ Penu u stojci, ali prvakinja je krajem runde imala uspjeha sa svojim boksačkim kombinacijama i meč se rasplamsao pred kraj prve runde.


Iako je Nunes dominirala tokom svih pet rundi i punih 25 minuta je brutalno tukla protivnicu, nije bilo "knock-outa" i o pobjedniku su odlučivale sudije.

Nunes je na kraju jednoglasno (50-45, 50-44, 50-43) slavila. Zanimljivo da je po proglašenju pobjednika, Nunes odmah zatražila pivo da proslavi.

Ona je na kraju zabrinula svoje fanove, jer je dvoranu napustila sa štakama, no prema prvim informacijama nije riječ o ozbiljnijoj povredi.

Inače, Nunes je ponovo vlasnica naslova u dvije težinske kategorije. Osim u bantam kategoriji, posjeduje titulu prvakinje u perolakoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.