NATJERAO GA NA PREDAJU

Legendarni Nejt Diaz pobijedio Tonija Fergusona i sa stilom napustio najjaču svjetsku MMA organizaciju

Ferguson je sredinom četvrte runde promijenio pristup, pokušao je srušiti Diaza, ali je Amerikanac pripremio kontranapad, zaključao je Tonija u polugu

Ferguson i Diaz: Priredili spektakl. Twitter

E. Ć.

11.9.2022

Nakon što je Magomed Khamzatov pao na vagi, ljubitelji MMA su dobili poslasticu i okršaj Tonija Fergusona (Tony) i Nejta Diaza (Nate) koji se toliko dugo čekao.

UFC 279 event je duel Fergusona i Diaza ponudio kao glavnu borbu večeri, a borci od starta krenuli onako kako se od njih i očejuje - otvorenim razmjenama. No, nakon eksplozivnog starta Diaz je prebacio u brzinu manje, što je uobičajeno za njega jer on ubrzava kako borba odmiče.

Ferguson je pogađao "low kickove", ali je promašivao bokserskim kombinacijama. Prvu rundu je on napadao, kao i prvu polovinu druge runde,  a onda je Diaz nekoliko puta uzvratio "low kickovima". Diaz je čekao polovinu treće runde da bi prebacio u brzinu više. Vjerovatno je bio svjestan činjenice da se Ferguson pripremao za meč na tri runde. 

Diaz je bio puno brži od svog rivala. Ferguson je sredinom četvrte runde promijenio pristup, pokušao je srušiti Diaza, ali je Amerikanac pripremio kontranapad, zaključao je Tonija u polugu i prisilio ga na predaju.

Nejt je tako pobijedio Fergusona i sa stilom napustio UFC.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.