ČLAN SLOBODA TUZLA BJJ MMA

Talentovani Hodžić predstavlja BiH na Svjetskom takmičenju džiu džitse u Abu Dabiju

Prvi kontakt sa ovim sportom Kan Hodžić je imao 2018. godine kada se sa bratom Rejanom upisao u školu karatea, a onda se nakon godinu dana upisao u školu Mirze Karače gdje počinje trenirati brazilsku džiu džitsu

Braća Hodžić: Polat i Rejan. Lukavički.ba

E. Ć.

2.11.2022

Krajem druge sedmice novembra u Abu Dabiju počinje Svjetsko takmičenje AJP Tour u Brazilskoj džiu džitsi, a Bosnu i Hercegovinu će na ovom prestižnom takmičenju predstavljati mladi Lukavčanin Polat Kan Hodžić (9).

Hodžić je član Sloboda Tuzla BJJ MMA. Ono što je zanimljivo da je i njegov brate Rejan također majstor brazilske džidžitsu. Oni se sa dosta uspjeha bave ovom plemenitom vještinom, a u njihovom radu se vidi potpis tuzlanskog trenera Mirze Karače, piše Lukavički.ba.


Braća Hodžić sa trenerom Karačom. Lukavički.ba

Polat Kan Hodžić je rođen 2013. godine u Švedskoj, a sa bratom i ocem je proputovao Južnu Ameriku, Tajland, Tursku i dio Evrope, a onda se skrasio u Lukavcu. Prvi kontakt sa ovim sportom Kan Hodžić je imao 2018. godine kada se sa bratom Rejanom upisao u školu karatea, a onda se nakon godinu dana upisao u školu Mirze Karače gdje počinje trenirati brazilsku džiu džitsu.

Uprkos školskim obavezama, braća Hodžić svaki dan intenzivno treniraju sa trenerom Mirzom Karačom. Polat Kan, osim borilačkih sportova, voli i fudbal, dok je njegov mlađi brat ljubitelj časova slikanja i časova harmonike.

Talentovani Polat Kan Hodžić će u Abu Dabiju na Svjetskom takmičenju imati priliku da pokaže svoje vrijedno znanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.