UFC 284

Sutra nas očekuje spektakl: Ko je najbolji borac svijeta?

Volkanovski će pokušati da od Mahačeva preuzme pojas prvaka u lakoj kategoriji i tako postane peti borac koji je bio prvak u dvije kategorije odjednom

UFC 284: Najočekivanija borba godine sutra ujutro. AP

N. H.

11.2.2023

Spektakl u australijskom Pertu, u noći između subote i nedjelje – dva šampiona će se naći u oktagonu.

Ova borba će biti između dva najbolje rangirana borca na „paund for paund“ listi, a to će biti prvi put u historiji ove organizacije da se to desilo.

Dominantni dagestanski borac Islam Mahačev (Makhachev) je za svoju prvu odbranu titule u lakoj kategoriji, nakon što je u oktobru savladao Čarlsa Oliveiru, izabrao vladara pero-lake divizije i „paund for paund“ kralja Aleksandra Volkanovskog.

Štićenik Habiba Nurmagomedova (Khabib) i njegovog oca, Mahačev ima isti stil kao njegovi mentori. Fantastičan hrvač, nesalomljivog mentaliteta i uvijek spreman za „rat“ u oktagonu. U oktagonu će gledati da iskoristi prednost u visini i snazi nad australijskim borcem.

Volkanovski, inače porijeklom iz Makedonije, će pokušati da iskoristi niski centar gravitacije, ostane na nogama i nokautira vlasnika pojasa. 

U meč kao favorit ulazi borac iz kavkaske republike, prije svega zbog razlike u snazi, ali daleko od toga da Aleksandar nema šanse za trijumf.

Borba će početi u nedjelju ujutro oko sedam sati po srednjoevropskom vremenu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.