BH. KIKBOKSER

Ahmed Krnjić sparingovao s Agitom Kabajelom

Sprema se za novi meč u ONE organizaciji

Krnjić i Kabajel. Privatni album

27.2.2023

Jedan od najboljih bh. kikboksera Ahmed Krnjić (26) tri sedmice je proveo u kampu u UFD gymu u Njemačkoj, gdje je bio glavni sparing partner njemačkom bokseru Agitu Kabajelu (Kabayel) za njegovu borbu protiv Agrona Smakićija.

Njih dvojica bore se idući vikend za EBU titulu prvaka Evrope u boksu, teška kategorija.

- Radio sam s Agitom tri sedmice i tako usavršavao svoju tehniku boksa, te se naravno spremao za svoj sljedeći meč. Tri sedmice kampa na toj razini mi je bilo od velike koristi jer sam kondicijski napredovao i formu digao na veći nivo. Samopouzdanje mi je sada dosta veće jer sparingovati i trenirati s najboljima svakako daje veliki vjetar u leđa – izjavio je Krnjić.

Krnjić: Usavršavao tehniku boksa. Privatni album

Što se njegovog idućeg nastupa tiče, istakao je kako još nema potvrđen termin borbe, ali da bi to trebalo biti poslije ramazana, u petom mjesecu.

- Ja sam već u “punom gasu” i očekujem da ću doći puno spremniji na sljedeći meč, te pružiti još bolju izvedbu. Trudit ću se da tokom ove godine odradim tri-četiri meča, naravno da ostvarim pobjede i dođem do prilike da se borim za titulu šampiona teške kategorije ONE organizacije – poručio je Krnjić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.