UFC 285

Džons i Gan lice u lice: Prepoznao sam dvije velike rupe kod njega

Borba se održava na noći između subote i nedjelje, a

Džon Džons: Prepoznao sam dvije velike rupe kod njega. SCREENSHOT/Twitter

N. H.

3.3.2023

Ostalo je nešto više od jednog dana do veliko povratka Džona Džonsa (Jon Jones) i debija u teškoj kategoriji protiv Sirila Gana (Cyril Gane).

Pobjednik ove borbe će postati novi prvak teške kategorije i zauzeti će upražnjeno mjesto na vrhu divizije, koje je ostavio Fransis Enganu (Francis Ngannou) kada je napustio UFC. 

Lice u lice

Borci su se sinoć i po prvi put našli lice u lice. Kako to obično biva, održala se i konferencija za medije koja je također bila jako zanimljiva.

Džons je izjavio kako poštuje Sirila i smatra ga dobrim likom, ali svejedno vidi dvije velike rupe kod njega koje namjerava iskoristiti.

Prepoznao dvije rupe 

- Ciryl mi se čini kao dobar lik. Čini se kao, znate – dobar borac. Ima odličan rad nogu, dobar je udarač, dobar je i iz standardnog i iz kontra garda. Mislim da će to biti dobra borba. Poštujem Sirila Gana, uistinu, ali dobro sam proučavao snimke i uvidio neke stvari - rekao je Jones na press konferenciji.

Pitali su ga da pojasni što je tačno vidio:

- Kada je u jednom gardu, postoje stvari koje voli raditi. Često radi identične stvari. Kada je u drugom gardu, također ima neke tendencije. Van svega toga, uočio sam da uistinu nema neko hrvanje. Oslanja se na izbjegavanje, pokušava vam pobjeći. Oslanja se na džiju-džicu umjesto na obranu od rušenja. Isto vrijedi i za njegov parter. Gledao sam kako ga je Fransis Enganu pet ili šest minuta držao ispod sebe, a Fransis nije poznat po tome. Siril je dobar na nogama, ali ne defanzivno, tu nije toliko dobar. No, kada napada je dobar. Uglavnom mu se obrana svodi na rad nogu - dodao je.

Izgleda da je Džons veoma dobro proučio svog subotnjeg protivnika i sigurno nas čeka vrhunski meč. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.