FJURI TRAŽI PREVIŠE NOVCA

Veliki preokret u pregovorima: Hrgović će se boriti sa Usikom

O tome je govorio poznati bokserski promoter Edi Hern

Aleksandr Usik i Filip Hrgović. Screenshot/Twitter

N. H.

10.3.2023

Hrvatski borac Filip Hrgović je prije nekoliko dana objavio kako se vratio pripremama, jer su mu propale prilike za borbe koje su bile ponuđene.

Najveća među njima je bila ona protiv Endija Ruiza (Andy) koji se ipak odlučio kako se neće boriti sa hrvatskim borcem, nego će čekati priliku za Deonteja Vajldera (Deontey Wilder) kako bi bio u prilici da zaradi što više noca.

Također, meč između Usika (Usyk) i Fjurija (Fury) je naišao na velike prepreke. Jedan od najpoznatijih promotora bokserskih mečeva Edi Hern (Eddie Hearn) je komentarisao kako Fjuri traži previše novca i kako se otvara mogućnost za meč između Usika i Hrkovića.

- U pozadini se odvijaju neki razgovori, ne sa mnom, ali vjerujem da je Frank Smit razgovaro s Usikom i rekao da su spremni za meč s Hrgovićem. Znate, ako Usik ne dobije tu borbu s Fjurijem, trebat će mu neka borba. Tada će riješiti svoje obavezne izazivače isto kao što je to radio i Džošua (Joshua) u svojoj karijeri – rekao je Hern za iD Boxing. 

Komentarisao je Hern i Fjurija i njegovu želju za novcem.

- Ne znam kad će se svi probuditi. Fjuri je govorio da mu nije do novca, da će se boriti besplatno, da će sve dati u humanitarne svrhe i da nije do novca. Apsolutno sr**e. Stvar je da želi dobiti koliko god može novca i da je borba s Usikom, jer zna koliko je borba s njim teška. Želi finansijsku nagradu za to i to nije problem. Ali nemoj govoriti te ostale stvari onda – dodao je Hern. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.