UFC

Poništena pobjeda protiv Harija: Overem kažnjen zbog dopinga

Morat će vratiti i dio novca, ali nije poznato koliko

Overem: Nije prvi put pao na testovima. Glory

N. D.

15.3.2023

U desetom mjesecu prošle godine Alister Overem (Alistair Overeem) se vratio svojoj staroj ljubavi, kik-boksu. Porazio je tom prilikom Barda Harija te je nakon 10 godina van ringa ostvario veliku pobjedu, ali ubrzo su stigle vijesti koje za njega nikako nisu bile dobre.

Naime, Overem je bio pozitivan na doping. Odmah prilikom odlaska iz UFC-a je po društvenim mrežama počeo stavljati fotografije na kojima je izgledao kao u najboljim danima, a svima je bilo jasno o čemu se tu radi. No, izgleda da to nije prošlo ispod Gloryjevog radara te je veliku zvijezdu suspendirao na godinu dana, poše "Fihtsite".

Osim suspenzije, Overem je dobio još neke kazne. Prvo je uklonjen sa Gloryjevih službenih rang lista, pobjeda nad Harijem mu je poništena na ‘‘no contest‘‘, a morat će vratiti i dio zarade iz tog meča. Nije poznato tačno koliko.

Overemu ovo nije prvi put da pada na doping testovima, a za svoje ime je zauvijek vezao pojam dopinga. U UFC-u je doživio veliki pad nakon pada na doping testu i dolaska USADA-e, ali je očito mislio da mu Glory zbog velikog imena namjerava gledati kroz prste.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.