UFC FIGHT NIGHT

Sendhejgen poslije pobjede nad Verom prozvao gruzijskog borca

Odličnu predstavu smo vidjeli u San Antoniju, gdje je poslije pet rundi tek proglašen pobjednik

Kori Sendhejgen i Marlon Vera priredili odličnu predstavu. Screenshot/Twitter

N. H.

26.3.2023

Ljubitelji MMA su bili presretni kada su saznali da će se boriti u glavnoj borbi „UFC Fight Nighta“ u San Antoniju boriti Kori Sendhejgen (Cory Sandhagen) i Marlon Vera.

U noći između subote i nedjelje taj meč se održao i dorastao je svim očekivanjima – viđena je odlična borba, a u njoj je dominirao Sendhejgen.

Međutim, po završetku pet rundi, tako nije mislio jedan od trojice sudija koji su bodovali.

„Sendmen“ je došao do pobjede, a dvojica sudija su ubjedljivo bodovali u njegovu korist – 50-45 i 49-46. Ipak, jedan je uspio da ocijeni tri runde u korist Vere.

Poslije ove pobjede, Sendhejgen je došao do druge u nizu, a ovaj borac je izraziti ljubimac publike zbog zvog atraktivnog stila. On je kao profesionalac na omjeru od 16 pobjeda i četiri poraza.

Nakon pobjede je izazvao Meraba Dvališvilija (Dvalishvili), koji je nedavno došao do impresivne pobjede nad Pjotrom Janom (Petr Yan). 

Gruzijac je na društvenim prihvatio, a ukoliko bi ta borba bila organizovana, nema sumnje da bi pobjednik uspio dobiti priliku da se bori za pojas u bantam kategoriji, koju drži Aldžamejng Sterling (Aljamain).

Verin proboj ka vrhu divizije sada je zaustavljen, a borcu iz Ekvadora okončana je serija od četiri pobjede. Sada ima skor 20-8.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.