UFC 287

Adesanja iznenadio izgledom na press konferenciji: Sve je spremno za okršaj

Velika konferencija za medije u Majamiju uoči događaja UFC 287 je odrađena sinoć

Aleks Pereira (lijevo) i Israel Adesanja (desno). Screenshot/Youtube

N. H.

7.4.2023

Velika konferencija za medije u Majamiju uoči događaja UFC 287 je odrađena sinoć. Iako su se pred publikom našle brojne zvijezde, ostali su razočarani jer nije došlo ni do kakvog sukoba.

Zanimljivo je da između Israela Adesanje (Adesanya) i Aleksa Pereire (Alex) nije bilo previše podbadanja i „trash talkanja“. Pereira u ovu borbu ulazi nakon tri pobjede u međusobnim okršajima, ali se ne zanosi previše i svjestan je težine izazova koji mu slijedi.

- Uvijek učim u svom životu. Znam da je Adesanja opasan i kompletan borac koji uvijek iskoristi slabosti svojih protivnika. Moram biti maksimalno fokusiran. Ne razmišljam o one tri borbe. On je opasan borac i bivši prvak. Ako se budem oslanjao na te tri borbe, neću dobro odraditi posao. Fokusiran sam na ovu borbu - rekao je Aleks „Poatan“ Pereira.

Adesanja je, ipak, bio direktniji, najavivši pobjedu i da je sada definitivno njegov red.

- J*** mi se za titulu. Idem mu otkinuti glavu! – kazao je između ostalog Adesanja, ali je govorio o Pereiri s poštovanjem, kazavši kako je borilački duh Brazilca nešto što ga je doista iznenadilo.

Sučeljavanje boraca koji nastupaju na glavnom dijelu događaja prošla su bez ikakvih ekscesa, ali je između ova dva borca bilo itekako napeto. Dugo su jedan drugog „probadali“ pogledima, a Dena Vajt (Dana White) se morao ubaciti između njih kako bi ih prekinuo u borbi pogledima. 

Mnogi su s čuđenjem reagirali na kombinaciju i „nakit“ s kojim se Adesanja pojavio na toj konferenciji za medije.

Naime, Adesanja je poznat kao fan japanskih animiranih filmova, ali je ovaj put inspiraciju dobio iz kultnog kung-fu filma pod nazivom Unleashed.

Ulogu tjelohranitelja mafijaša koju je odigrao Džet Li (Jet), a poznat je po tome što nosio veliku ogrlicu oko vrata, koja ga drži pod kontrolom, a kad je skine postane ubica koji se ne može iskontrolisati.

Adesanja je osim te ogrlice, došao i u tradicionalnoj afričkoj muškoj suknji, koja je također privukla pažnju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.