UFC 288

Paulo Kosta pokušava spasiti događaj: Prozvao Blahoviča, ali Poljak tvrdi drugačije

Vrh najpoznatije MMA organizacije u svijetu je u paničnoj potrazi za velikom borbom koja bi upotpunila program

Kosta: Želi borbu sa bivšim šampionom. Screenshot/Twitter

N. H.

20.4.2023

Vrh najpoznatije MMA organizacije u svijetu – UFC-a, je u paničnoj potrazi za velikom borbom koja bi upotpunila program UFC 288 događaja nakon što je odgođen meč između Beneila Dariuša (Dariush) i Čarlsa Oliveire (Charles). 

Taj meč je trebao poslužiti kao jedna od dvije glavne borbe večeri, ali je Brazilac morao odgoditi svoj nastup zbog povrede i taj meč će vrlo vjerovatno biti na programu u junu na sljedećem događaju.

Tako je događaj ostao podosta „tanak“ za jednu veliku borbu, a Brazilac Paulo Kosta (Costa) je otkrio kako bi upravo on mogao uskočiti tu i to protiv vrlo interesantnog protivnika. 

- Događaj koji se održava 6. maja je u problemu. Jan Blahovič i j bi ga mogli spasiti. Mogu se dići u polutešku kategoriju na svom napitku. Recite mi šta mislite – poručio je Kosta čelnicima UFC-a, a dodao je i da je „debeli Paulo spreman“. 

Međutim, skroz drugačija priča je došla od strane Jana Blahoviča (Blachowicz). Poljak je itekako zainteresovan da se bori na tom događaju koji nas čeka za nešto više od dvije sedmice, ali on tvrdi da je Kosta taj koji se ne želi boriti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.