ENGLEZI IMAJU PRVAKA

Jonathan Haggerty napravio veliko iznenađenje: Engleski borac nokautirao legendarnog Tajlanđanina

On je ušao u meč kao veliki autsajder, a koeficijent na njegovu pobjedu kretao se od 4,50 do 5,00

Jonathan Haggerty šokirao svijet. ONE Championship

E. Ma.

22.4.2023

ONE Championship ima novog prvaka bantam kategorije.

Jonathan Haggerty napravio je veliko iznenađenje na eventu ONE Championshipa održanom u noći s petka na subotu savladavši Nonga.

Tajlanđanin Nong-O branio je titulu prvaka koju je osvojio još početkom 2019. godine. Nakon toga je odbranio pojas čak sedam puta, a pet puta zaredom slavio je nokautom.

Jonathan Haggerty ušao je u meč kao veliki autsajder, a koeficijent na njegovu pobjedu kretao se od 4,50 do 5,00 (1,20 na Nong-O). Rijetki su vjerovali da Haggerty može poraziti ovog sjajnog prvaka, ali najbitnije je da je Haggerty vjerovao u samog sebe, piše Fight Site.




Eksplozivno su oba borca ušla u meč, što se uostalom i očekivalo. Nong-O je uživao veliku podršku publike na legendarnom Lumpinee stadionu na Tajlandu, ali nakon samo dvije minute borbe, Haggerty sjajno plasira desni ‘‘overhand‘‘ i to je bio početak kraja. Nong-O je završio na tlu, podosta teško uzdrman. Uspio se legendarni Tajlanđanin pridići i nastaviti s borbom, ali Haggerty je nasrnuo poput razjarenog bika i trebao je samo nekoliko sekundi da ponovno pošalje Gaiyanghadaoa na tlo.

Srčani Tajlanđanin se još jedanput pridigao i nastavio s borbom, ali Haggerty je namirisao krv i serijom udaraca brutalno je nokautirao velikog prvaka. Nong-O je upisao prvi poraz nakon 2015. godine i deset uzastopnih pobjeda, a prekidom nije izgubio od 2010. godine.


- ONE će definitivno odraditi veliki event u Ujedinjenom Kraljevstvu! Budite pripravni - komentirao je ONE-ov predsjednik Chatri Sityodtong na Instagram objavi Liama Harrisona, a radujemo se vidjeti što nam ova azijska borilačka organizacija sprema po tom pitanju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.