UFC

Džamahal Hil spreman za Prohačku: Brutalno ću ga pretući

Prvak UFC-ove poluteške kategorije je spreman za borbu protiv češkog borca koji se trenutno oporavlja od povrede

Hil: Spreman za novu borbu. AP

N. H.

9.5.2023

Vrh UFC-ove poluteške kategorije pomalo je u zastoju nakon što je Džamhal Hil (Jamahal Hill) osvojio pojas u januaru ove godine. Ne nazire se legitiman izazivač u ovom trenutku.

Slaba konkurencija

Magomed Ankalaev i Jan Blahovič (Blachowicz) vjerovatno trebaju barem jednu pobjedu prije nove prilike da osvoje titulu, Aleksandar Rakić bi se na jesen tek trebao vratiti nakon povrede koljena, a Jiri Prohačka (Prochazka) također se oporavlja od povrede, ali je kod njega u pitanju rame.

Prohačka će i biti izazivač za titulu, ali nije poznato kada će se češki borac vratiti u kavez. Neke prognoze su govorile da se neće boriti tokom ove kalendarske godine, ali Jiri očekuje da će biti spreman za kraj ljeta ili početak jeseni.

Prozivka Prohačke

Hil je odradio intervju za MMA Junkie u kojem se osvrnuo na svoje planove i prozvao je Prohačku. Hil je ipak naglasio kako ne planira još dugo čekati i ukoliko Prohačka ne bude spreman, on se nada drugom protivniku.

- Čuo sam da bismo se mogli boriti u augustu, u Bostonu. Nadam se da ćemo to uskoro ugovoriti i potpisati ugovore. Ne želim čekati duže od toga. To je sve što znam. Ne planiram čekati sve do iza ljeta. Bio to Jiri ili neko drugi, spreman sam za borbu. Stvar je u tome da trenutno niko drugi ne iskače i nema smisla. Neko će se morati odvojiti od većine i napraviti iskorak. Ko god to bude, rado ću pristati na meč. - pojasnio je Džamahal, a potom se osvrnuo na prognozu meča koji bi trebao odraditi protiv Prohačke.

Spreman za borbu

- Mislim da naša borba ne mora nužno biti rat. Moje vještine su osjetno iznad njegovih. On je fizički jako dobro potkovan. Snažan je i prirodno je fizički nadaren. Ali kad su vještine i razumijevanje ove igre u pitanju, on nije na mom nivou. Nekidan sam gledao njegove borbe. On jednostavno nije taj nivo. Jedva čekam ući u kavez s njim, bit će jako zabavno. Brutalno ću pretući tog čovjeka - dodao je Hil.

Hil i Prohačka su već promovisali tu borbu pred događaj UFC 285. Bilo bi sjajno kada bi se Prohačka vratio već u avgustu. Hil cilja na 19. avgust, a tada bi se u Bostonu trebao održati događaj UFC 292. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.