UFC BORCI

Adesanja i Pereira su veliki rivali u kavezu: Pogledajte kako izgleda kada se sretnu na aerodromu

Adesanja i Pereira su se u kavezu borili četiri puta, a njihov rivalitet je obilježio karijere oba borca

Adesanja i Pereira. Screenshot/Twitter

N. H.

29.5.2023

Rivalitet između Israela Adesanje i Aleksa „Poatan“ Pereire (Alex) obilježio je karijere oba borca. Do sad su se borili četiri puta, a Brazilac je slavio tri puta. Ipak, Adesanja je u posljednjoj borbi ipak uspio osvetiti sve poraze, a tom prilikom se i vratio na tron srednje kategorije.

Pereira je odlučio da će se oprobati u kategoriji izant, a već ima i dogovoren meč. Bivši prvak Jan Blahovič (Balchowicz) dočekat će ga u novoj kategoriji, a borit će se na događaju UFC 291 u julu ove godine.

Nakon što je Pereira pobijedio Adesanju u UFC-u, po internetu se pojavio veliki broj „memeova“ u kojima je Pereira često foto-montažama postavljan na fotografije Adesanje kako radi neke svakodnevne poslove.

Sada se ta situacija dogodila i u stvarnom životu. Njih dvojica su se susreli na aerodrom, a oba borca su istog trena izvadila mobitele i upalili kamere. Na snimcima se pojavljuje i prvak perolake kategorije Aleksander Volkanovski.

Iako su kroz cijele svoje borilačke karijere bili rivali, izgleda da van kaveza nemaju ništa jedan protiv drugoga. Ukoliko Pereira dođe do titule u poluteškoj kategoriji, ne bi bilo čudno da ih UFC upari još jednom. Bio bi m to nevjerovatni peti meč, ali interesa ne bi nedostajalo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.