UVJERLJIV TRIJUMF

Delija pobijedio, ali hrvatski MMA as ostao bez odbrane naslova i miliona dolara

Uvjerljivo je slavio protiv borca koji je u UFC-u proveo tri godine i koji je u kutu imao velikog Jona Jonesa

Ante Delija. Twitter

E. A.

17.6.2023

Ante Delija (32) se nakon perfektne prošle sezone u PFL-u, osvajanja naslova i miliona dolara, impresivno vratio se u sve popularniju organizaciju slobodne borbe. Pobijedio je višeg i težeg suparnika Maurikea Grena (Mauricea Greena). 

Uvjerljivo je slavio protiv borca koji je u UFC-u proveo tri godine i koji je u kutu imao velikog Jona Jonesa. Deliji uvjerljivi trijumf protiv uglednog suparnika nije dovoljan za nastavak na turniru i pokušaj obrane titule.

Operacija koljena

Delija je zbog operacije koljena morao propustiti prvo od dva kola osnovnog dijela sezone protiv također bivšeg UFC borca Jorgana De Kastra (Yorgana De Castra) te je tako propustio i priliku osvojiti važne bodove. 

Sastav takmičenja  u PFL-u je takav da play-off izbore četiri borca s najviše bodova. Zato mu za prolazak dalje nije bila dovoljna samo pobjeda i to uvjerljiva, što je Delija uspio. Suparnika je morao pobijediti prekidom. Morao je završiti borbu u prvoj ili drugoj rundi, za što se dobiva šest odnosno pet bodova. Da je uspio u tome, eliminirao bi Grenea koji ima pet bodova.

Nedovoljno za prolazak

Nažalost, Delija je pobijedio bivšeg kickboksača, borca u Glorju te MMA fajtera koji je borbe završavao u parteru, ali ne onako kako je morao. U borbi je od početka bio jako agresivan, imao inicijativu i vodio akciju. U drugoj rundi je Grenea bacio u nokdaun, ali mu se suparnik brzo vratio. 

Delija je nastavio dominirati te se vidjelo kakav će biti ishod. U trećoj, zadnjoj rundi, Delija je silovito krenuo direktima i srušio Grena. Pobijedio je odlukom sudaca, ali je zato dobio samo tri boda, nedovoljno za prolazak u playoff. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.