SJAJNI BH. TAEKWONDOISTA

Nedžad Husić ostvario veliku pobjedu: Savladao svjetskog prvaka za finale Evropskih igara

Husić je u obje runde osvojio dvocifren broj bodova

Husić: Boljiod Golubića. Facebook

E. Ć.

25.6.2023

Najbolji bh. taekwondoista Nedžad Husić ostvario je veliku pobjedu i plasirao se u finale u kategoriji do 74 kilograma na Evropskim igrama koje se održavaju u Krakov Malopolski.

Husić je u finalu bio bolji od aktuelnog svjetskog prvaka Marka Golubića. Sjajni bh. taekwondoista je u obje runde osvojio dvocifren broj bodova.

On je do finala stigao bez izgubljene runde, a u finalu će raditi protiv predstavnika Gruzije. Prije Golubića je pobijedio Bugarina Kalojana Bineva sa 2:0, a identičnim rezultatom je savladao Belgijanca Badr Ačaba (Achab).

- Pobjeda protiv aktuelnog svjetskog prvaka, plasman u finale i prva historijska medalja za Bosnu i Hercegovinu na Evropskim igrama. Nevjerovatan meč Nedžada Husića koji je u obje runde osvojio dvocifren broj bodova i time deklasirao aktuelnog svjetskog prvaka Marka Golubića iz Hrvatske. Husić je do finala stigao bez izgubljene runde, a u finalu će raditi protiv predstavnika Gruzije - naveli su iz Taekwondo saveza BiH.

Husić će se u finalu boriti protiv Zuraba Kintsurašvilija iz Gruzije. Meč za zlatnu medalju je na rasporedu od 20:12 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.