UFC

Strikland o porazu Vetorija: Izgubio je jer ima "tiktok" trenera

Marvin Vetori je poražen od Džereda Kanonira poslije pet rundi u brutalnom meču u Las Vegasu

Strikland: Iskreno o porazu sparing partnera. AP

N. H.

30.6.2023

MMA borac srednje kategorije 28-godišnji Martin Vetori (Vettori) poražen je od Džereda Kenonira (Jared Cannonier) tokom događaja UFC Vegas 75. Vetorijev sparing partner Šon Striklend (Sean Strickland) krivca za to je pronašao u spornom izboru trenera – Amerikancu Djuiu Kuperu (Dewey Cooper).

Vetori u profesionalnoj karijer ima omjer od 19 pobjeda i sedam poraza. Dva puta je poražen od aktuelnog šampiona kategorije Israela Adesanje (Adesanya).

Vetori je u porazu od Kenonira dobio „ozbiljne batine“. Primio je rekordnih 249 značajnih udaraca tokom pet rundi. 

- Djui j***ni Kuper. A ja čak i volim Kupera. On je odlična osoba, ali kao trener... Marvin je otišao u Vegas, ja sam ga podržao. Čim se to desilo, zbližio se s Kuperom, ali on je poput „tiktok trenera“. Uvijek snima sve što radi – rekao je Strikland i dodao:

- On nije bio odličan kikbokser. Nije bio vješt, uopće nije bio dobar. Ako pogledate njegove rezultate, vidjet ćete samo poraze – dodao je Strikland. 

Kuper je tokom svoje trenerske karijere sarađivao s Kodijem Garbrantom (Cody Garbrandt) i Fransisom Enganuom (Francis Ngannou).

- Iz nekog razloga, ovaj čovjek ima cijeli skup boraca. On je poput precijenjenog kondicionog trenera. Lako je biti prevarant s TikToka i Instagrama. 

Problem je što je Marvin bio spreman trenirati, a dobio je samo „kardio kikboks“. Samo su udarali u opremu za trening. Tako se ne napreduje – zaključio je Strikland.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.