UFC

Sterling prozvao Sehuda: Ko je sada mala p*****a?!

Sterling vjeruje da je Sehudo napravio loš imidž MMA zajednici zbog svojih komentara

Sterling: Prozvao Sehuda. AP

N. H.

1.7.2023

Aldžamejn Sterling (Aljamain) nije štedio Henrija Sehuda (Henry Cejudo) nakon njegovog otkazivanja nastupa na UFC 292.

UFC šampion u bantam kategoriji obrušio se po bivšem suparniku jer je Sehudovu kritiku smatrao licemjernom, s obzirom na to da se Sehudo nedavno povukao iz borbe protiv Marlona Vere koja je trebal biti održana 19. augusta u Bostonu, a taj događaj upravo predvodi Sterling.

Sehudo je prethodno kritikovao Sterlingov nesiguran stav o potencijalnom povratku. 

Bio je zabrinut zbog toga što nije imao dovoljno vremena da se oporavi, a već se treba vratiti u oktagoni i braniti svoju titulu protiv Šona Omalija (Sean O'Malley) na UFC događaju 292, s obzirom na to da se borio i pobijedio Sehuda na UFC-u 288 u maju. 

- Henri Sehudo je izvan ove borbe. Divljak, sjećaš se toga? Divljak? Slao si SMS poruke Dani (Vajt – White) govoreći: „Ako se ta mala p**** ne želi boriti, prihvatit ću borbu?“ 

Nije li smiješno kako su se sada uloge zamijenile, pa ovaj „mali divljak“ više nije divljak? Sad si samo mala p*****a! Pokušavaš me omalovažavati pred navijačima i učiniti kao da se ne želim boriti – kazao je Sterling.

Sterling vjeruje da je Sehudo napravio loš imidž MMA zajednici zbog svojih komentara, a potom i suprotnih postupaka.

- Henri je želio biti loš lik i lagati fanove i učiniti da se čini kao da je on u tome da pobijedi. Ali sada gledaj, umjesto toga, izgledaš kao magarac koji se pokušava pretvarati da si nešto što nisi. 

Barem sam to otkrio unaprijed jer nisam želio ukrasti navijačima njihov teško zarađeni novac, jer sam želio biti siguran oko svojih povreda, a borio sam se s tobom povrijeđen prije ulaska u okatgon. Ispao si pravi š****, samo ću ti to reći – zaključio je „Funkmaster“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.