USUSRET UFC-U 290

Rodrigez pred meč karijere: Najnezgodniji sam protivnik Volkanovskog

Jair Rodrigez i Aleksander Volkanovski će u nedjelju imati meč za titulu šampiona perolake kategorije

Rodrigez: Spreman za Volkanovskog. AP

N. H.

4.7.2023

Aleksander Volkanovski (Alexander) i Jair Rodrigez (Yair Rodriguez) ove sedmice će se boriti za titulu šampiona perolake kategorije na događaju UFC 290 u Las Vegasu.

Aleksander Veliki (The Great) trenutni šampion bio bi favorit protiv bilo kojeg borca unutar te težinske kategorije, ali ne treba otpisati prerano meksičkog borca.

Rodrigez posjeduje vrlo intersantan set vještina i jako je komplikovana priprema za borca poput njega. Njegova brzina i raznovrsnost čine ga possebnim, a vremenom je postao vrlo opasan i na parteru, što je dokazao u nekim prethodnim mečevima.

Volkanovski će morati biti na oprezu, ali ne smije podcijeniti protivnika. Takvog mišljenja je i sam Rodrigez.

 - Ne znam jesam li njegov najopasniji rival ili ne, ali mislim da sam rival koji može mijenjati stilove i da sam nepredvidljiviji od ostalih. Smatram da ću mu biti protivnik s kojim mu se najteže boriti. Ja sam taj. On neće znati u kojem ću se gardu boriti, hoću li napadati polugama, hoću li hrvati.

To su nepoznanice. Često su stilovi borbe unaprijed poznati. Ja imam sposobnost mijenjati svoj stil sebi u korist, ovisno o protivniku. Mislim da će to Volkanovskom predstavljati najviše problema. - rekao je Jair u razgovoru za "MMA Junkie".

Rodrigez je pojasnio svu zanimljviost ovog meča. Koliko god da je Volkanovski dobar, Jair je nepoznanica uoči samog meča. Raznovrsnost koju posjeduje natjerat će Volkanovskog da se pripremi i natjerat će ga na brojne prilagodbe, ali Volkanovski je više puta pokazao da takvo nešto nije nerješiv problem za njega. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.