BH. KARATISTA

Talentirani Ali Arnautović za "Dnevni avaz": Uspjeh poklanjam svojoj domovini

Osvojio Svjetsku karate ligu za mlade u konkurenciji čak 96 takmičara

Arnautović s ocem i trenerom Adnanom: Osjećaj je neponovljiv. Facebook

5.7.2023

Talentirani karatista Ali Arnautović (15) osvojio je Svjetsku karate ligu za mlade. Arnautović je bio briljantan u sedam borbi i na kraju osvojio zlato, te obradovao svoj Travnik i svoju Bosnu i Hercegovinu.

Arnautović je u razgovoru za „Dnevni avaz“ istakao kako su utisci još svježi, te da će trebati vremena kako bi postao svjestan svog velikog dostignuća.

Ne krije ponos

- Preplavljen sam emocijama i želim da ih podijelim sa svima koji prate moj rad i vesele se zajedno sa mnom – rekao je Arnautović za „Dnevni avaz“.

Nije krio ponos. U njegovoj kategoriji je bilo prijavljeno čak 96 takmičara iz cijelog svijeta. Na putu do finala i titule savladao je i aktuelnog prvaka svijeta.

- Osjećaj je neponovljiv. Ipak, posebno me raduje što vidim koliko je moj uspjeh odjeknuo u mom Travniku, ali posebno mi gode čestitke koje stižu iz cijele naše prelijepe domovine, kojoj ovaj svoj uspjeh i poklanjam – naglasio je Arnautović.

Arnautović je upisao Opću gimnaziju u Travniku, a ističe da je karate njegova najveća ljubav i preokupacija. Voli druženja s prijateljima, a najviše vremena provodi s kolegama iz svog Karate kluba „Travnik GS-TMT“ koje je posebno pozdravio.

Ime po idolu

Karateom se počeo baviti refleksno. Oba njegova roditelja, Adnan i Dina, su treneri i bivši reprezentativci BiH, a ovim sportom se bavi i njegova sestra Zahra, višestruka prvakinja BiH i Balkana.

- U jednoj karate familiji prvo što naučiš je karate. S obzirom da sam odgajan u vjerskom duhu, idola nikad nisam imao, ali ako mislimo na sportske uzore, onda je tu legendarni Muhamed Ali, po kome sam ja, po priznanju mojih roditelja, i dobio ime – rekao je talentirani Ali Arnautović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.