VELIKI USPJEH

Osvojio srebro u Poljskoj: Olimpijski komitet BiH nagradio Husića i trenera s 15.000 KM

Sigurni smo da je ovo sjajan uvod na putu za Olimpijske igre Pariz 2024, naveli su iz OK BiH

Sa današnje press konferencije. OK BiH

E. Ć.

6.7.2023

Olimpijski komitet BiH je upriličio press konferenciju povodom osvajanja srebrene medalje našeg najboljeg taekwondoiste Nedžada Husića, na nedavno završenim 3. po redu Evropskim igrama održanim u Poljskoj.

Na putu do medalje Nedžad je dominirao u borbama protiv predstavnika Bugarske (2:0), Belgije (2:0) i Hrvatske (2:0), dok je u izuzetno napetoj finalnoj borbi zaustavljen od predstavnika Gruzije.

Fenomenalnim nastupom i osvajanjem srebrene medalje, mladi olimpijac Husić je još jednom pokazao svjetsku klasu!

Nedžad Husić je stipendista nebudžetskog Olimpijskog komiteta BiH, te korisnik Programa+ na kvalifikacionom putu do Olimpijskih igara Pariz 2024!

- Sigurni smo da je ovo sjajan uvod na putu za Olimpijske igre Pariz 2024, te našem olimpijcu i cijelom timu želimo sportsku sreću u kvalifikacionom periodu!

Izvršni komitet Olimpijskog komiteta BiH je na svojoj 25. redovnoj sjednici donio odluku da postignuti rezultat nagradi sa 15.000,00 KM, odnosno Nedžada sa 10.000,00 KM a trenera Harisa Husića sa 5.000,00 KM.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine upućuje iskrene čestitke Nedžadu Husiću, Taekwondo savezu BiH, treneru Harisu Husiću i prof. dr Safetu Kapi koji se priključio stručnom timu našeg olimpijca - saopćeno je iz OK BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.