NESRETAN SLUČAJ

Poluteška kategorija UFC-a ponovo bez šampiona: Hil napustio pojas zbog teške povrede

Džamahal Hil je povrijedio ahilovu tetivu igrajući košarku i sada mu je potrebna operacija

Hil: Napustio pojas. AP

N. H.

14.7.2023

Poluteška kategorija u UFC-u je ponovo u problemu. Nakon što je Jiri Prohačka (Prochazka) prošle godine napustio pojas zbog teške povrede ramena, sada se situacija ponovila. 

Džamahal Hil (Jamahal Hill), sada već bivši šampion, morao je pustiti titulu zbog povrede koju je zadobio igranjem košarke.

Hil je putem svog YouTube kanala najavio kako napušta titulu, a razlog je teška povreda ahilove tetive.

- Svi već znaju da sam mjesecima čekao da se konačno susretnem s Jirijem Prohačkom i odbranim titulu – nažalost ćemo morati malo pričekati. Teško sam povrijedio ahilovu tetivu… Takve stvari se jednostavno dogode. Ova povreda iziskuje operaciju i dosta vremena za oporavak. 

Isto tako, ja sam na ovaj način dobio priliku. Jiri je bio prvak, povrijedio se, zatim su se sve stvari izdogađale i on je dao pojas kako ne bi zadržavao kategoriju. Želio je da ljudi imaju šampiona. Ja ću učiniti istu stvar - rekao je Hil na svom YouTube kanalu, pa nastavio.

- U ovom trenutku mi je najveći fokus na oporavku i na tome da se vratim na svojih 100 posto. Sada će mi trebati neko vrijeme da se fokusiram na svoje zdravlje i da osiguram da budem na 100 posto jednom kada se vratim. Da bih to učinio, prvo slijedi rehabiliracija - dodao je.

Iako su se mnogi nadali meču Prohačke i Hila situacija je takva da će se na to morati čekati. Prohačka, Rakić i Hil su sve borci iz vrha ove kategorije koji su doživjeli teške povrede koje ih udaljavaju iz kaveza na duži vremenski period. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.