BIVŠI UFC BORAC

Sonen ponovo u elementu, obratio se Džonsu: Adesanja te ostavio u prašini, nisi njegov nivo

Sonen tvrdi da se za deset godina više niko neće spominjati Džona Džonsa u razgovorima o najboljim borcima ikad

Sonen: "Opleo" po Džonsu. Twitter

N. H.

24.7.2023

Israel Adesanja (Adesanya) i Džon Džons (Jon Jones) nedavno su zakopali ratnu sjekiru. Njih dvojica su godinama unazad imali problema jedan s drugim, ali ako je suditi po nedavnim događajima, čini se da su se pomirili.

Ipak, postoje oni koji vjeruju da se i dalje takmiče za prevlast u MMA svijetu, a jedan od njih je i bivši borac Čel Sonen (Chael Sonnen).

Štaviše, iznio je i zanimljivu teoriju, a to je da je Adesanja postao popularniji od Džonsa.

- I jedan i drugi tvrde da su najbolji i mogu natjerati mnogo ljudi da im to potvrde, ali ja smatram da je Adesanja postao veća zvijezda od njega. On je već prešao njegov nivo, ostavio ga je u prašini.

Ono što je Izi napravio na UFC-u 290 i pozornost koju može izazvati, Džon Džons nikada neće moći. Za deset godina, kada budete gledali unazad i pokušavali ispričati priču o najboljima, nećete reći Džon Džons, već Israel Adesanja – kazao je Sonen. 

Adesanja i Džons su jedni od najdominantnijih UFC šampiona. Adesanja je dvostruki šampion u srednjoj kategoriji sa pet odbrana titule, dok je Džons najuspješniji poluteškaš u historiji. „Bones“ je odbranio svoju titulu prvaka u poluteškoj kategoriji 11 prije nego što je otišao u tešku kategoriju i tamo postao šampion. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.