IMAO TEŠKO DJETINJSTVO

Legenda UFC-a emotivnom porukom se oprostio od oca: Počivaj u miru tata, sve ti opraštam

Nadam se da će ga Bog prihvatiti, mislim da hoće jer je u meni napravio dobrog čovjeka, kazao je bivši šampion UFC-a

Tito Ortiz: Oprostio se od oca. Instagram

N. H.

2.8.2023

Tito Ortiz, MMA borac upisan zlatnim slovima u historijske knjige kao pionir UFC-a, bivši šampion poluteške kategorije i jedna od prvih zvijezda ove organizacije oglasio se putem svog Instagram profila.

Povod njegovog oglašavanja, nažalost, nije bio sportske već lične prirode. Penzionisanom američkom borcu preminuo je otac Samuel, a od njega se oprostio emotivnom porukom u kojoj je iznio niz detalja iz privatnog života.

- Bio je ovo doista težak dan za mene, u 11:10 preminuo mi je otac. Imao je 84 godine i bio je liječeni ovisnik o heroinu. Kad sam bio mlađi samo sam želio očevu ljubav, ali je nikada nisam imao. 

Međutim, ja ga još uvijek volim. Prije 15 godina sam otišao do njega i pitao ga zašto je radio sve to što je radio i zašto mu je droga bila važnija od obitelji. Nikada nisam dobio odgovor na to pitanje, nikad nisam dobio izvinjenje - započeo je Ortiz.

- Bilo je zaista teško, bio sam svjetski prvak, a ja sam samo htio očevo priznanje, da mi kaže da je ponosan na mene, da me zagrli i kaže mi da me voli. Počivaj u miru oče. Sada je gore na nebu, nadam se da jest. 

Nadam se da će ga Bog prihvatiti, mislim da hoće jer je u meni napravio dobrog čovjeka – rekao je, između ostalog, Ortiz u video snimku koji je objavio na svom Instagram profilu.

Tito Ortiz je obilježio ranu fazu američke promocije, a njegov rivalitet sa Čakom Lajdelom (Chuck Lidell) se i dalje prepričava. On se posljednji put borio 2019. godine, i slavio, protiv Alberta Del Rija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.