MET BRAUN

Legendarni borac o Mekgregoru: Ne želi se boriti, samo sjedi na jahti, šmrče kokain i pije viski!

Legendarni borac kritikovao je Irca i istakao kako njegove riječi više ne dolaze u pratnji ozbiljnih djela

Mekgregor: Nije se borio dvije godine. AP

N. H.

2.8.2023

Nakon što je Džastin Gejdži (Justin Gaethje) nokautirao Dastina Poirijea (Dustin Poirier) na događaju UFC 291 i okitio se „BMF“ pojasom, Konor Mekgregor (Conor McGregor) iskoristio je novonastalu situaciju i krenuo u prozivke.

Tajming je očito bio dobar, jer je njihova prepirka o potencijalnom meču glavna tema u borilačkoj javnosti.

O cijeloj situaciji sada se oglasio i Met Braun (Matt Brown), veteran UFC-ove velter divizij i borac koji, iza Derika Luisa (Derrick Lewis), ima najveći broj nokauta (13) u historiji ove organizacije.

Legendarni borac kritikovao je Irca i istakao kako njegove riječi više ne dolaze u pratnji ozbiljnih djela i da se sve svelo na glumu i marketing.

- Konor voli biti u centru pažnje, voli da se njegovo ime ističe. U stilu Dilona Danisa, priča stvari za koje zna da se neće dogoditi. Uđi tamo i bori se, brate. U ovom sportu možete puno pričati, ali morate to potkrijepiti. 

Tako je Konor i stekao ime, pričao je sr**a, ali bi ih potkrijepio „unutra“ i zato smo ga voljeli. Sada, međutim, priča svoja sr**a, ali sjedi na jahti, šmrče kokain i pije viski. Nikoga, zapravo, nije više briga - rekao je Brown u posljednjoj epizodi "The Fighter vs. The Writer" podcasta.

Iskusni Amerikanac smatra da se Mekgregorova priča još uvijek može promijeniti, ali samo pod uslovom da se vrati u oktagon i isporuči kvalitetne predstave. Također, ističe da i njegov sat za to otkucava jer je od njegove posljednje borbe prošlo više od dvije godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.