DOGAĐAJ U LONDONU

Džošua slavio brutalnim nokautom: Vajlder sljedeći protivnik

Ključni trenutak okršaja Džošue i Helenijusa viđen je u sedmoj rundi

Džošua: Slavio nokautom. Twitter

N. H.

13.8.2023

Britanski bokser Entoni Džošua (Anthony Joshua), bivši prvak svijeta u teškoj kategoriji, više nije na vrhuncu karijere. Međutim, on je brutalnim nokautom u sedmoj rundi zaustavio Finca Roberta Helenijusa i podsjetio na najbolje dane.

Bila je to druga pobjeda u nizu za olimpijskog šampiona, koji nastavlja povratak u vrh divizije poslije dva vezana poraza od Oleksandra Usika. Džošua je sada na skoru od 26 pobjeda i 3 poraza.

S druge strane, Helenijus je prihvatio samo sedam dana pred održavanje događaja iako je prethodnog vikenda imao svoj prošli meč, nakon što je Dilijan Vajt (Dillian Whyte) pao na doping testu.

Ključni trenutak okršaja Džošue i Helenijusa viđen je u sedmoj rundi. Džošua je ušao u blisku distancu, pretrpio jedan prednji direkt, a zatim ispalio „bombu“ desnom rukom, koja je momentalno nokautirala iskusnog Finca.

Prethodno meč nije bio interesantan, a u nekim trenucima publika je i zviždala akterima. Helenijus je bio poprilično aktivan, a u nekoliko navrata dobro je i pogodio domaćeg boksera. Ipak, na kraju je, kao i mnogo puta ranije, presudila razona moć Džošuine desne ruke. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.