LEGENDARNI MMA BORAC

Habib otkrio tajnu kako je pobijedio u svom posljednjem meču

Habib Nurmagomedov je pobijedio u svojoj posljednjoj borbi protiv Džastina Gejdžija na događaju "UFC 254"

Nurmagomedov: Legendarni borac. AP

N. H.

24.8.2023

Habib Nurmagomedov (Khabib), jedan od najboljih MMA boraca u historiji sporta, oprostio se od profesionalnog bavljenja u oktobru 2020. godine.

On je tada na „UFC 254“ događaju savladao Džastina Gejdžija (Justin Gaethje), nakon čega je najavio odlazak u penziju kako bi ispunio želju svoje majke.

Habib se, gotovo tri godine kasnije, osvrnuo na pomenuti meč i u „PBD“ podcastu otkrio kojim se igricama sve služio da bi karijeru završio pobjedom i ostao perfektan (29-0).

- On udara kao kamion ali ovo je jedna stvar koja ga je slomila. Kad me pogodio s desnim aperkatom i lijevim krošeom, to su bila dva najbolja udarca u tom meču. 

Rekao sam mu „brate, ovo je sve što ti imaš“. Razgovarao sam s njim u kavezu. Volim Gejdžija i razgovarao sam s njim, pitao sam ga je li to sve što ima – govori Habib i dodaje:

- Krajem prve runde se on počeo umarati i rekao sam mu da je to jet lag jer je u Abu Dhabi došao samo sedam dana prije borbe, te da sam ja ovdje već mjesec dana. 

Ne može tako, trebao je doći barem nekoliko sedmica ranije jer ja znam po sebi, ako dođem sedam dana ranije, neću moći spavati - objasnio je Nurmagomedov.

Habib je karijeru okončao pobjedom i statusom jednog od najvećih šampiona u historiji promocije UFC. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.